Filmul "Saga Amurg: Eclipsa" a avut încasări de 30 de milioane de dolari în seara premierei

Filmul "Saga Amurg: Eclipsa", al treilea lungmetraj din franciza "Twilight", lansat pe 30 iunie, a avut încasări de peste 30 de milioane de dolari pe plan mondial, miercuri, în prima seară de proiecţii, stabilind astfel un nou record, informează accesshollywood.com.

504 afișări
Imaginea articolului Filmul "Saga Amurg: Eclipsa" a avut încasări de 30 de milioane de dolari în seara premierei

Filmul "Saga Amurg: Eclipsa" a avut încasări de 30 de milioane de dolari în seara premierei

Potrivit distribuitorului Summit Entertainment, precedentul record era de 26,3 milioane de dolari şi a fost stabilit în noiembrie 2009 de al doilea film din franciza "Twilight", intitulat "Saga Amurg: Lună Nouă".

Startul excelent al lungmetrajului "Saga Amurg: Eclipsa" reprezintă o bună premiză pentru doborârea de către acest film a unui alt record, cel al încasărilor realizate în prima zi după lansare.

Deţinătorul acestui record este tot "Saga Amurg: Lună Nouă", care a avut încasări de 72,7 milioane de dolari în prima zi de proiecţii de la lansare.

Primele două lungmetraje din această franciză de succes - "Amurg", de Catherine Hardwicke, şi "Saga Amurg: Lună Nouă", în regia lui Chris Weitz - au obţinut împreună încasări de 1,1 miliarde de dolari. Volumele scrise de Stephenie Meyer - "Amurg" şi continuările "Lună Nouă", "Eclipsa" şi "Zori de Zi" - au fost vândute în peste 100 de milioane de copii pe plan mondial, potrivit editurii britanice Little, Brown Book Group.

Al treilea film din serie, "Saga Amurg: Eclipsa", va ajunge pe marile ecrane din România pe 2 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici