Filmul "Somewhere", de Sofia Coppola, distins cu Leul de Aur la Festivalul de Film de la Veneţia

Filmul "Somewhere", în regia Sofiei Coppola, care spune povestea unui actor de la Hollywood ce îşi reanalizază viaţa marcată de alcool, droguri şi aventuri amoroase când fiica sa îi face o vizită, a câştigat, sâmbătă, Leul de Aur pentru cel mai bun film la Festivalul de Film de la Veneţia.

75 afișări
Imaginea articolului Filmul "Somewhere", de Sofia Coppola, distins cu Leul de Aur la Festivalul de Film de la Veneţia

Filmul "Somewhere", de Sofia Coppola, distins cu Leul de Aur la Festivalul de Film de la Veneţia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ceremonia de decernare a premiilor celei de-a 67-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia a avut loc sâmbătă.

Potrivit Bloomberg, premiul cel mare al festivalului - Leul de Aur - i-a revenit Sofiei Coppola pentru "Somewhere", un film pentru care regizoarea, fiica celebrului Francis Ford Coppola, s-a inspirat din propria sa copilărie, aflată sub semnul Hollywood-ului.

Vezi aici lista completă a câştigătorilor de la Festivalul de Film de la Veneţia

Quentin Tarantino, preşedintele juriului competiţiei oficiale, a declarat că decizia a fost unanimă. "Acest film ne-a încântat de la prima proiecţie", a spus Tarantino.

"Totuşi, de la această primă încântătoare proiecţie ne-am tot ataşat de el, cu inima, analiza, minţile şi sentimentele noastre", a adăugat regizorul, despre care presa a spus, la începutul festivalului, că s-ar afla în centrul unui conflict de interese în parte pentru că Sofia Coppola este fosta sa iubită.

Sofia Coppola s-a declarat mândră să fie premiată cu un Leu de Aur. "Părinţii mei se uită din Napa (SUA, n.r.). Îi mulţumesc tatălui meu că m-a învăţat", a spus ea.

Filmul va fi lansat în SUA în decembrie. Rolurile principale sunt interpretate de Stephen Dorff şi Elle Fanning.

Sofia Coppola, în vârstă de 39 de ani, a semnat regia unor pelicule precum "Sinuciderea fecioarelor/ Virgins' Suicide" (1999), "Rătăciţi printre cuvinte/ Lost in Transaltion" (2003) - care i-a adus premiul Oscar pentru scenariu -, şi "Marie Antoinette" (2006).

Leul de Argint - premiul pentru cea mai bună regie - i-a revenit regizorului spaniol Álex de la Iglesia, pentru pelicula "A Sad Trumpet Ballad".

Premiul special al juriului a fost acordat filmului "Essential Killing", semnat de regizorul polonez Jerzy Skolimowski.

Din juriul competiţiei oficiale, prezidat de Quentin Tarantino, au mai făcut parte: scenaristul mexican Guillermo Arriaga, actriţa lituaniană Ingeborga Dapkunaite, regizorul francez Arnaud Desplechin, muzicianul american Danny Elfman, regizorul şi scenaristul italian Luca Guadagnino şi scenaristul italian Gabriele Salvatores.

Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia s-a desfăşurat în perioada 1 - 11 septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici