Filmul "The Avengers", cel mai mare succes de casă din istoria studiourilor Disney

Filmul SF "Răzbunătorii/ The Avengers" a devenit producţia cinematografică cu cel mai mare succes de casă din istoria studiourilor Disney.

466 afișări
Imaginea articolului Filmul "The Avengers", cel mai mare succes de casă din istoria studiourilor Disney

Filmul "The Avengers", cel mai mare succes de casă din istoria studiourilor Disney

Cu încasări de 1.180.370.000 de dolari, acest film, care aduce pe marile ecrane multe personaje celebre din benzile desenate, lansat în urmă cu trei săptămâni, îşi continuă ascensiunea în box office-ul mondial din toate timpurile şi stabileşte noi recorduri pentru studiourile Disney.

Până în prezent, filmul regizat de Joss Whedon ocupă locul al patrulea în clasamentul peliculelor cu cele mai mari încasări din toate timpurile, fiind devansat de cele două producţii regizate de James Cameron - "Avatar" (2,7 miliarde de dolari) şi "Titanic" (2,1 miliarde de dolari) - şi de ultimul film din seria "Harry Potter" (1,328 miliarde de dolari), informează lefigaro.fr.

"The Avengers" a devenit astfel filmul cu cel mai mare succes de casă din istoria studiourilor Disney, depăşind performanţa reuşită în 2006 de pelicula "Piraţii din Caraibe: Cufărul Omului Mort" (1,066 miliarde de dolari - locul al şaptelea în box office-ul mondial din toate timpurile).

Aflat în al treilea weekend de proiecţii în Statele Unite şi Canada, filmul "The Avengers" s-a menţinut în fruntea box office-ului nord-american, surclasând două pelicule lansate weekendul trecut: "Battleship", cu Rihanna, şi "The Dictator", cu Sacha Baron Cohen. De vineri până duminică, super-eroii Marvel au generat încasări de peste 55 de milioane de dolari.

Un alt record: "The Avengers" este lungmetrajul care a depăşit cel mai repede pragul încasărilor de 450 de milioane de dolari din America de Nord, reuşind această performanţă în doar 17 zile. Precedentul record, stabilit de "Cavalerul negru/ The Dark Knight", a avut nevoie de 27 de zile pentru a fi realizat.

Disney datorează această suită de recorduri în special încasărilor aduse de această peliculă în străinătate. Într-adevăr, peste 60% din veniturile totale ale filmului provin din biletele vândute în afara Statelor Unite, în special în America Latină (171 milioane de dolari), unde filmul a devenit mai rentabil ca "Avatar" şi "Titanic". Primele cinci ţări străine în care "The Avengers" a obţinut cele mai mari încasări sunt până în prezent Marea Britanie (72,3 milioane de dolari), China (69,3 milioane de dolari), Mexic (56,2 milioane de dolari), Brazilia (51,9 milioane de dolari) şi Coreea de Sud (47,7 milioane de dolari).

Autorii articolului publicat pe site-ul lefigaro.fr precizează că "The Avengers", devenit filmul cel mai rentabil din istoria studiourilor Disney, după ce a devansat producţiile "Piraţii din Caraibe: Cufărul Omului Mort" şi "Povestea jucăriilor 3/ Toy Story 3", nu şi-a încheiat deocamdată ascensiunea, întrucât este proiectat în continuare în această perioadă în cinematografele din lumea întreagă, iar conducerea celebrului studio hollywood poate să se felicite pentru decizia luată în 2009, când au cumpărat compania Marvel Studios.

Regizat de Joss Whedon - creatorul şi scenaristul serialului TV "Buffy, spaima vampirilor" şi scenaristul peliculei "Toy Story", The Avengers" spune povestea super-eroilor Hulk, Iron Man, Thor, Captain America şi Black Widow, care decid să colaboreze pentru a-l înfrânge pe maleficul personaj Loki.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici