Filmul "Vineri 13", lider în box office-ul nord-american (Video)

Al 12-lea film din seria horror "Vineri 13" a intrat direct pe prima poziţie în box office-ul nord-american la sfârşitul săptămânii trecute, potrivit cifrelor oficiale publicate duminică, de societatea specializată Exhibitor Relations.

165 afișări
Imaginea articolului Filmul "Vineri 13", lider în box office-ul nord-american (Video)

Filmul "Vineri 13", lider în box office-ul nord-american

Lansat vineri, pe 13 februarie, acest nou lungmetraj este un remake al primului film din serie, care a fost lansat în 1980. Realizat de producătorii filmului "The Texas Chain Saw Massacre", noul "Vineri 13" reia vechile reţete de succes ale filmelor horror: pe malul unui lac îndepărtat şi izolat, un grup de tineri se confruntă cu un ucigaş psihopat. Reţeta şi-a dovedit eficienţa încă o dată, deoarece filmul a obţinut încasări de 42,2 milioane de dolari.

Fostul lider de săptămâna trecută, comedia romantică "Despre bărbaţi şi nu numai/ He's Just Not That Into You", cu Drew Barrymore, Kevin Connolly şi Jennifer Aniston, a coborât pe a doua poziţie în clasament şi nu a reuşit să profite de "efectul" sărbătorii de Sfântul Valentin, chiar dacă a obţinut încasări de 19,6 milioane de dolari (55,1 milioane de dolari de la lansarea pe marile ecrane în urmã cu zece zile).

Thriller-ul "Teroare în Paris/ Taken", cu Liam Neeson în rolul unui fost spion care îşi caută fiica răpită, a ocupat a treia poziţie în clasament şi a avut încasări de 19,2 milioane de dolari la sfârşitul săptămânii trecute.

Filmul "Confessions of a Shopaholic" a intrat direct pe a patra poziţie în clasament, cu încasări de 15,4 milioane de dolari. Inspirat din romanul cu acelaşi titlu al Sophiei Kinsella, această comedie prezintă viaţa unei tinere jurnaliste specializate în finanţe, incapabilă să urmeze sfaturile preţioase pe care ea le dă clienţilor săi pentru a-şi administra mai bine cheltuielile zilnice.

Pe a cincea poziţie se află filmul de animaţie "Coraline", cu încasări de 15 milioane de dolari obţinuţi în a doua săptămână de la lansarea pe marile ecrane (35,5 milioane de dolari în total).

Comedia "Paul, mare poliţist la mall", care prezintă aventurile unui agent de pază dintr-un centru comercial, nevoit să lupte împotriva unor bandiţi, ocupă locul al şaselea în box office-ul nord-american, cu încasări de 11,7 milioane de dolari. După cinci săptămâni de la lansare, această comedie are încasări totale de 110,5 milioane de dolari.

Thriller-ul dramatic "The International: Puterea banului", cu Clive Owen şi Naomi Watts, două personaje implicate în anchetarea unei puternice bănci multinaţionale care este suspectată de operaţiuni ilegale, a intrat direct pe poziţia a şaptea în clasament, cu încasări de 10 milioane de dolari.

Pe locul al optulea urmează filmul "Pantera Roz 2", cu Steve Martin şi Jean Reno, cu încasări de 9 milioane de dolari (22,3 milioane de dolari în cele două săptămâni de la lansare).

Considerat marele favorit în cursa pentru Oscar, filmul "Vagabondul milionar/ Slumdog Millionaire", în regia britanicului Danny Boyle, se află pe poziţia a noua, cu încasări de 7,1 milioane de dolari. În cele 14 săptămâni de la lansare, acest lungmetraj a obţinut încasări totale de 86,5 milioane de dolari.

Thriller-ul "Push/ Războiul minţii", un film SF, adaptare după benzi desenate, încheie topul zece al filmelor cu cele mai mari încasări în America de Nord la sfârşitul săptămânii trecute, după ce a obţinut încasări de 6,9 milioane de dolari (19,3 milioane de dolari în total, de la lansare).

Vineri 13

He's Just Not That Into You

Taken

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici