Fiul autorulului romanului "Naşul", a dat în judecată Paramount Pictures

Fiul scriitorului italiano-american Mario Puzo, autorul cărţii "The Godfather", a dat în judecată Paramount Pictures miercuri, reclamând faptul că studiourile nu i-au plătit drepturile de autor din veniturile obţinute dintr-un joc video ce are la bază romanul şi celebra trilogie.

70 afișări
Imaginea articolului Fiul autorulului romanului "Naşul", a dat în judecată Paramount Pictures

Fiul autorulului romanului "Naşul", a dat în judecată Paramount Pictures

În documentele depuse la Curtea Superioară din Los Angeles pe 18 iunie, Anthony Puzo cere daune de cel puţin un milion de dolari pentru încălcarea contractului privind plata drepturilor de autor asupra operei tatălui său.

El a dat în judecată Paramount după ce studiourile au acordat licenţă editorului de jocuri video Electronic Arts, în 2006, în vederea realizării şi distribuirii unui joc care are la bază personajele şi replicile din filmul "Naşul/ The Godfather" din 1972.

Puzo susţine, potrivit documetelor depuse în instanţă, că Paramount, divizie a Viacom, a încheiat un acord cu tatăl său în 1992, fiind de acord să îi ofere lui Puzo o parte semnificativă din veniturile oricărui produs audio-vizual vândut sau închiriat şi care deţine elemente ale filmelor din seria "Naşul".

Mario Puzo a murit în 1999, la vârsta de 78 de ani, lăsându-şi averea copiilor lui.

"Prin încălcarea acordului privind produsele audio-vizuale, Paramount a eşuat şi a refuzat să plătească Puzo Estate sumele pe care le datora pentru jocul «Godfather»", se arată în reclamaţia depusă în faţa instanţei din Los Angeles.

Reclamantul susţine că acordul a fost încheiat pentru că Puzo a primit "extrem de puţini bani" de la Paramount pentru drepturile ecranizării cărţii sale, deoarece, la momentul respectiv, "era tânăr, relativ necunoscut şi se zbătea să asigure supravieţuirea familiei sale".

Cartea lui Puzo despre viaţa Mafiei şi familia mafiotă Corleone a fost transformată în unul dintre cele mai de succes filme, care i-a avut în distribuţie, printre alţii, pe Marlon Brando şi Al Pacino.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici