Florin Bogardo va fi înmormântat luni, la cimitirul Bellu Catolic

Muzicianul Florin Bogardo, care a decedat, sâmbătă, la vârsta de 67 de ani, va fi înmormântat luni la cimitirul Bellu Catolic din Capitală, au declarat, pentru MEDIAFAX, apropiaţi ai artistului.

466 afișări
Imaginea articolului Florin Bogardo va fi înmormântat luni, la cimitirul Bellu Catolic

Florin Bogardo va fi înmormântat luni, la cimitirul Bellu Catolic

Conform familiei, trupul neînsufleţit al lui Florin Bogardo va fi depus, luni, la 11.30, la sediul Uniunii Compozitorilor din România, după care, în jurul orei 15.30, va fi oficiată o slujbă în memoria artistului la Catedrala Sfântul Iosif.

Slujba de înmormântare va avea loc începând cu ora 17.30, la cimitirul Bellu Catolic.

Muzicianul român Florin Bogardo, cunoscut pentru muzica de pe coloanele sonore ale unor filme precum "Liceeni" sau "Declaraţie de dragoste", a decedat, sâmbătă, la vârsta de 67 de ani.

Potrivit apropiaţilor familiei compozitorului, acesta a încetat din viaţă la Spitalul Matei Balş, în urma unui infarct.

Florin Bogardo s-a născut în 1942, la Bucureşti, şi este un cunoscut şi apreciat muzician român, compozitor de muzică uşoară, autor de versuri pentru melodiile sale şi, ocazional, interpret al propriilor sale bucăţi muzicale, uneori în duet cu solista Stela Enache, soţia sa.

A început sa studieze pianul, încă de la vârsta de cinci ani, cu renumita profesoară Cici Manta.

În 1959, Bogardo compune fantezii şi preludii pentru pian, lieduri, coruri, teme cu variaţiuni etc. Studiază la conservatorul "Ciprian Porumbescu", unde este îndrumat de maeştrii Gheorghe Dumitrescu, Aurel Stroe, Lazăr Cosma şi Anatol Vieru, cel care l-a format şi i-a dezvăluit tainele compoziţiei.

În această perioadă a compus lucrări camerale, dovedind un talent incontestabil, în acest sens evidenţiindu-se un cvartet pentru coarde.

Din 1963, Bogardo s-a dedicat muzicii uşoare, melodiile sale de mare succes fiind interpretate de cei mai valoroşi solişti ai scenei româneşti, cum ar fi Margareta Pâslaru, Aurelian Andreescu, Mihaela Mihai.

Începând din 1972, Bogardo încredinţează majoritatea melodiilor sale Stelei Enache.

A compus peste 300 de piese de muzică uşoară. Majoritatea cântecelor lui Bogardo au fost compuse pe versurile celor mai mari poeţi români: Eminescu, Blaga, Alecsandri, Carianopol, Marin Sorescu etc. şi au obţinut o serie de premii la diverse festivaluri.

Florin Bogardo a compus şi muzică pentru filme, de un succes deosebit bucurându-se, între altele, coloanele sonore ale filmelor "Liceenii" şi "Declaraţie de dragoste".

Printre cele mai cunoscute melodii ale sale se numără "Ani de liceu", "Tu, aprinsă stea", "Balada pescăruşilor albaştri", "Cum e oare?", "Să nu uităm trandafirii", "Dintre sute de catarge", "O floare albă", "Să pot" sau "Miracolul iubirii".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici