Foo Fighters, desemnată cea mai bună trupă a anului, la gala Classic Rock Awards 2011

Formaţia americană Foo Fighters a fost desemnată cea mai bună trupă a anului, la gala Classic Rock Awards 2011, ce a avut loc miercuri seară, la sala de concerte Roundhouse din Londra.

139 afișări
Imaginea articolului Foo Fighters, desemnată cea mai bună trupă a anului, la gala Classic Rock Awards 2011

Foo Fighters, desemnată cea mai bună trupă a anului, la gala Classic Rock Awards 2011 (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Grupul Manic Street Preachers a fost recompensat cu premiul pentru compoziţie Classic Songwriter, iar "Quadrophenia", materialul discografic al trupei The Who, a fost desemnat "albumul anului" în cadrul acestei gale organizate de editorii revistei Classic Rock, informează The Sun.

Unul dintre cele mai importante premii ale galei a revenit chitaristului Jeff Beck, care a primit distincţia Living Legend Award. Premiul i-a fost înmânat de Roger Taylor. Jeff Beck urmează astfel unor muzicieni de renume, recompensaţi cu acest premiu la ediţiile precedente, precum Alice Cooper, Iggy Pop şi Ozzy Osbourne.

Printre ceilalţi artişti recompensaţi în cadrul galei Classic Rock 2011 s-au numărat Roger Waters, care s-a impus la categoria "evenimentul anului" pentru turneul "The Wall Live Tour", trupa Deep Purple, recompensată cu Innovator Award, Bob Ezrin, premiat pentru contribuţia extraordinară adusă industriei muzicale, trupa The Scorpions, recompensată cu Metal Guru Award, dar şi trupa Queen, care s-a impus la categoria "cea mai bună relansare a anului", pentru reeditarea a cinci materiale discografice.

Gala Classic Rock Awards 2011 a fost prezentată de Gene Simmons, solistul trupei americane Kiss.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici