Forbes: Oprah Winfrey, cea mai influentă celebritate din lume

Starul televiziunii americane Oprah Winfrey s-a situat pe primul loc între cele mai puternice 100 de celebrităţi din lume, pentru al doilea an consecutiv, potrivit clasamentului anual realizat de prestigioasa revistă Forbes.

58 afișări
Imaginea articolului Forbes: Oprah Winfrey, cea mai influentă celebritate din lume

Forbes: Oprah Winfrey, cea mai influentă celebritate din lume (Imagine: Mediafax/AFP)

"În ciuda unei scăderi a audienţelor televizate şi a vânzărilor de ziare, Oprah Winfrey rămâne în fruntea listei" celor mai puternice celebrităţi, fiind urmată în top de jucătorul de golf Tiger Woods şi de actriţa americană Angelina Jolie.

Pentru a-şi elabora clasamentul, revista Forbes a luat în considerare veniturile obţinute de vedete în perioada iunie 2007 - iunie 2008, dar şi numărul de link-uri apărute pe motorul de căutare Google, menţiunile în presă, televiziune şi radio şi numărul de materiale apărute în cele 26 de principale reviste din Statele Unite.

Winfrey, în vârstă de 54 de ani, are un venit anual de aproximativ 275 de milioane de dolari, fiind surclasată în ceea ce priveşte câştigurile de creatoarea lui "Harry Potter", J. K. Rowling, cu 300 de milioane de dolari pe an. Însă, după ce s-a luat în considerare şi numărul de referiri în media, Rowling s-a situat pe locul al nouălea în topul celor mai influente personalităţi.

Pe locul al doilea se menţine jucătorul de golf Tiger Woods, în vârstă de 32 de ani, care anul trecut a avut un venit de 115 milioane de dolari şi este regele apariţiilor în media.

Actriţa Angelina Jolie s-a situat pe locul al treilea datorită menţionărilor pe internet, unde este cea mai căutată celebritate, deşi are un venit anual de doar 14 milioane de dolari. Iubitul ei, actorul Brad Pitt, care a obţinut venituri de 20 de milioane de dolari, s-a situat pe locul al zecelea în acest top.

În topul 10 al celor mai puternice celebrităţi din lume mai figurează un cuplu de staruri, cântăreaţa Beyoncé Knowles (locul 4, venituri de 80 de milioane de dolari) şi soţul său, cântăreţul şi producătorul muzical Shawn Carter, cunoscut sub numele de Jay-Z (locul 7, venituri de 82 de milioane de dolari).

Fotbalistul britanic David Beckham (venituri de 50 de milioane de dolari) şi actorul american Johnny Depp (venituri de 72 de milioane de dolari) s-au situat pe locurile al cincilea şi, respectiv, al şaselea.

Datorită turneului mondial cu care au revenit pe scena muzicală mondială, care le-a adus venituri de 115 milioane de dolari, membrii trupei The Police s-au situat pe locul al optulea, cea mai bună intrare în topul Forbes.

Mai multe staruri din lumea muzicii au dispărut din topul 10: Madonna a coborât de pe al treilea pe al 21-lea loc, în timp ce Rolling Stones au dispărut din clasament, după ce în 2007 s-au situat pe locul al patrulea.

De asemenea, din acest top au dispărut vedete precum Tom Hanks, Jessica Alba, Hayden Panettiere, Adam Sandler, Scarlett Johansson, Elton John şi Jessica Simpson.

O cădere spectaculoasă a înregistrat şi Tom Cruise, care în 2006 s-a situat pe primul loc în top, după care a trecut pe locul al optulea, în 2007, şi pe al 31-lea, în 2008. Cel mai recent film al său, "Leii mor pentru miei" a fost un eşec critic şi comercial.

În topul 100 al celor mai puternice celebrităţi din lume pe 2008 au fost incluşi 20 de actori de cinema, 20 de atleţi, 10 muzicieni, 10 realizatori de televiziune, 10 actori de televiziune, cinci staruri adolescente, cinci regizori/ producători, cinci personalităţi vedete, patru scriitori, patru impresari din hip hop, patru maeştri bucătari şi trei top modele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici