Forbes: Sandra Bullock, actriţa cel mai bine plătită de la Hollywood

Sandra Bullock este actriţa cel mai bine plătită de la Hollywood, cu venituri de 51 de milioane de dolari obţinute în perioada iunie 2013 - iunie 2014, au anunţat luni reprezentanţii revistei Forbes.

388 afișări
Imaginea articolului Forbes: Sandra Bullock, actriţa cel mai bine plătită de la Hollywood

Sandra Bullock (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Sandra Bullock, în vârstă de 50 de ani, s-a remarcat în ultimul an cu rolul din thrillerul SF "Gravity 3D: Misiune în spaţiu/ Gravity", recompensat cu şapte premii Oscar, inclusiv unul pentru regizorul Alfonso Cuaron. Filmul "Gravity" a fost şi pe placul spectatorilor şi a obţinut încasări de 716 milioane de dolari pe plan mondial.

Actriţa americană, premiată cu Oscar în 2010 pentru rolul din drama "Povestea unui campion/ The Blind Side", a ocupat în topul de anul trecut poziţia a şaptea.

Actriţa Jennifer Lawrence, eroina trilogiei "Jocurile foamei/ The Hunger Games", în vârstă de 23 de ani, ocupă locul al doilea, pentru al doilea an consecutiv, cu venituri de 34 milioane de dolari.

Locul al treilea a revenit actriţei americane Jennifer Aniston, în vârstă de 45 de ani, cu venituri de 31 de milioane de dolari obţinute în perioada menţionată.

Gwyneth Paltrow, în vârstă de 41 de ani, a obţinut onorarii de 19 milioane de dolari şi se află pe locul al patrulea, în timp ce Angelina Jolie, în vârstă de 39 de ani, ocupanta primului loc din topul de anul trecut, se află pe poziţia a cincea, cu venituri de 18 milioane de dolari.

Topul 10 al celor mai bine plătite actriţe de la Hollywood este completat de actriţele Cameron Diaz (18 milioane de dolari), Scarlett Johansson (17 milioane de dolari), Amy Adams (13 milioane de dolari), Natalie Portman (13 milioane de dolari) şi Kristen Stewart (12 milioane de dolari).

Cu toate că aceste actriţe au câştigat venituri importante, reprezentanţii revistei Forbes spun că femeile continuă să câştige mai puţini bani decât bărbaţii de la Hollywood. În timp ce veniturile totale câştigate de actorii cel mai bine plătiţi de la Hollywood sunt de 419 milioane de dolari, femeile din Topul 10 al celor mai bine plătite actriţe au obţinut împreună onorarii de 226 milioane de dolari.

Forbes.com a alcătuit acest clasament pe baza discuţiilor avute cu agenţii, managerii, producătorii şi avocaţii actriţelor, pentru a cuantifica veniturile obţinute de acestea din filmele în care au jucat, în perioada iunie 2013 - iunie 2014. Editorii celebrei reviste americane au ţinut cont şi de sumele câştigate din promovarea unor parfumuri şi linii de articole vestimentare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici