Formula vocii masculine perfecte - combinaţie între Alan Rickman şi Jeremy Irons

Cercetătorii britanici spun că au descoperit formula matematică pentru vocea umană perfectă, bazată pe o combinaţie dintre ton, viteza de vorbire, frecvenţa cuvintelor pe minut şi intonaţie.

171 afișări
Imaginea articolului Formula vocii masculine perfecte - combinaţie între Alan Rickman şi Jeremy Irons

Jeremy Irons si Alan Rickman

Potrivit studiului, comandat de Post Office Telecoms din Marea Britanie şi preluat de BBC, au participat mai multe persoane care au fost rugate să evalueze 50 de voci.

Studiul a fost coordonat de lingvistul Andrew Linn, de la Universitatea şi Sheffield, şi de inginerul de sunet Shannon Harris.

Cei doi au elaborat, pe baza răspunsurilor participanţilor la studiu, o formulă matematică a vocii umane perfecte. Pentru această formulă se iau în calcul tonul, viteza de vorbire, frecvenţa cuvintelor pe minut şi intonaţia vorbitorului.

Astfel, vocea ideală ar trebui să emită nu mai mult de 164 de cuvinte pe minut, cu o pauză de 0,48 de secunde între propoziţii. Intonaţia de la sfârşitul propoziţiei ar trebui să coboare, nu să urce.

Trăsăturile vocale asociate cu caracteristici pozitive, precum încrederea, au fost foarte apreciate de participanţii la studiu.

Vocea feminină perfectă ar fi, în opinia celor doi specialişti, o combinaţie între cele ale actriţelor Judi Dench şi Honor Blackman şi cea a prezentatoarei de televiziune Mariella Frostrup. Vocea lui Frostrup a fost calificată drept "fascinantă", pentru că este adâncă şi oferă senzaţia de încredere.

Vocea masculină perfectă ar fi o combinaţie între actorii Alan Rickman şi Jeremy Irons, care pronunţă 200 de cuvinte pe minut şi face pauze de 1,2 secunde între propoziţii.

Formula matematică poate fi un exemplu perfect al modului în care funcţionează vocile şi caracteristicile care le fac atractive sau respingătoare. "Ca oameni, ştim instinctiv ce voci ne emoţionează profund şi ce ne face să tremurăm de dezgust", a indicat Linn.

Linn a mai spus că formula explică de ce vocile grave, adânci, inspiră încredere ascultătorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici