Fosile de dinozauri, scoase la licitaţie

Maxilarul unui rechin preistoric, lung de doi metri, şi fosilele a nouă pui de dinozauri se numără printre obiectele care vor fi scoase la licitaţie, pe 7 aprilie, de casa Christie's din Paris, care a vândut deja, în ultimii ani, schelete de mamut şi de triceratops.

819 afișări
Imaginea articolului Fosile de dinozauri, scoase la licitaţie

Schelet de triceratops (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un lot de 120 de curiozităţi preistorice, animale şi vegetale, vor fi scoase la vânzare cu această ocazie, iar valoarea totală estimată a lor este de 1,5 milioane de euro. Acest gen de licitaţie, lansat în urmă cu doi ani de casa Christie's din Paris, au devenit "un punct de referinţă internaţională în acest domeniu special", potrivit casei pariziene.

Printre piesele propuse se află şi maxilarul gigantic al unui rechin megalodont (carcharodon megalodon) reconstituit, posedând 168 de dinţi fosilizaţi. Preţul estimativ este de 150.000 de euro.

Scheletul unui oftalmozaur, care a trăit în urmă cu 164 - 144 milioane de ani, a fost evaluat la 180.000 de euro. Oftalmozaurul (Ophthalmosaurus) este o specie marină de reptile, semănând cu delfinii, ai căror ochi aveau un diametru de 23 de centimetri.

În cadrul acestei licitaţii va fi scos la vânzare şi cuibul a nouă pui de psittacosaurus, împreună cu mama acestora, care au trăit în urmă cu 135 - 65 de milioane de ani şi care au murit, probabil, în urma unei alunecări de teren sau a unei erupţii vulcanice. Preţul estimativ este de cuprins între 150.000 şi 200.000 de euro.

Secţiunea botanică conţine diverse minerale, animale fantastice şi insecte surprinzătoare: o frunză de palmier fosilizată, cu o lungime de peste doi metri, relicvă a unei vegetaţii dispărute în urmă cu 50 de milioane de ani (20.000 - 30.000 de euro), o scoică fosilizată de 58 de kilograme (8.000 - 12.000 de euro), un ou de aepyornis, o pasăre dispărută în secolul al XVII-lea (10.000 - 15.000 de euro), un amonit montat pe un soclu din argint masiv (60.000 - 80.000 de euro).

Cele mai reprezentative exponate din acest lot vor fi prezentate publicului începând cu 9 februarie, la sediul casei Christie's din Paris.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici