Fostă miss Italia, actriţa Lucia Bosé, a murit de pneumonie

  • Cântăreţul Miguel Bose a anunţat, luni, moartea mamei sale, actriţa Lucia Bosé
  • „Mama mea, Lucia Bose tocmai a încetat din viaţă”, notează platforma Billboard
  • Era cunoscută pentru rolurile pe care le-a interpretat în filme precum „Satyricon” sau „Cronica unei iubiri”
1795 afișări
Imaginea articolului Fostă miss Italia, actriţa Lucia Bosé, a murit de pneumonie

Sursa foto: Profimedia

Lucia Bose a murit de pneumonie, fără legătură cu epidemia provocată de noul coronavirus, la Brieva, în Spania.

Lucia Bose era cunoscută pentru rolurile pe care le-a interpretat în filme precum „Satyricon” sau „Cronica unei iubiri”, fiind o prezenţă obişnuită în filmele din perioada neorealismului italian, după ce a câştigat titlul de Miss Italia.

Fosta actriţă şi Miss Italia, Lucia Bose a murit de pneumonie, fără legătură cu epidemia provocată de noul coronavirus, la Brieva, în Spania.

Lucia Bose a câştigat a doua ediţie a concursului Miss Italia, în 1947.

Moartea sa a fost anunţată de fiul Miguel Bose, cunoscut cântăreţ pop: „Mama mea, Lucia Bose tocmai a încetat din viaţă. S-a dus într-unul dintre cele mai bune locuri”.

Era cunoscută pentru rolurile pe care le-a interpretat în filme precum „Satyricon”, în regia lui Federico Fellini sau „Cronica unei iubiri”, de Michelangelo Antonioni, fiind o prezenţă obişnuită în filmele din perioada neorealismului italian. După ce s-a căsătorit cu toreadorul Luis Miguel González Lucas, a renunţat la carieră pentru a-şi creşte copiii, Miguel şi Paola. A divorţat la sfârşitul anilor 50 şi a revenit în lumea filmului cu roluri în „Le testament d'Orphée, ou ne me demandez pas pourquoi!”, de Jean Cocteau, „Satyricon”, de Fellini, şi a continuat cariera până în 2007, când a jucat în „I vicere”, de Roberto Faenza şi 2013 când a jucat un rol cu propriul său nume, în „One More Time”, de Pablo Benedetti şi David Sordella.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici