Fostul platou de filmare a producţei "Cold Mountain" ar putea deveni o atracţie turistică

Zona din comuna covăsneană Reci unde în urmă cu aproape zece ani s-a filmat o parte din producţia "Cold Mountain", cu Nicole Kidman, ar trebui transformată într-o atracţie turistică, afirmă Herman Rosner, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna.

2646 afișări
Imaginea articolului Fostul platou de filmare a producţei "Cold Mountain" ar putea deveni o atracţie turistică

Fostul platou de filmare a producţei "Cold Mountain" ar putea deveni o atracţie turistică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna, Herman Rosner, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că trebuie pus accent pe promovarea zonei din punct de vedere turistic, având în vedere că turismul reprezintă o alternativă a dezvoltării durabile a judeţului Covasna.

El a subliniat că faptul că actriţa australiană Nicole Kidman ar putea promova atracţiile turistice româneşti într-un documentar care urmează să fie realizat constituie o premisă în acest sens.

În acest context, el a reamintit că o parte din scenele celebrului film "Cold Mountain", premiat cu Oscar în 2004, au fost realizate în judeţul Covasna, în rezervaţia naturală "Mestecănişul" de la Reci.

"Este o secvenţă în film cu o căsuţă, care a fost, din păcate, demolată. După mintea mea acea căsuţă ar trebui refăcută", a spus Herman Rosner.

Potrivit preşedintelui CCI Covasna, fostul platou de filmare ar putea astfel să fie transformat într-un punct de atracţie turistică.

În urmă cu aproximativ zece ani, o parte a filmului "Cold Mountain" s-a turnat în comuna Reci, din Covasna. Principalul decor a fost o casă din lemn, dar aceasta a fost demolată după încheierea filmărilor.

Actriţa australiană Nicole Kidman, care a jucat rolul principal în "Cold Mountain", ar putea promova atracţiile turistice româneşti într-un documentar care urmează să fie realizat de Travel Channel, declara, în luna noiembrie 2011, la Londra, Paul Lister, producătorul filmului "Wild Carpathia", care l-a avut printre protagonişti pe Prinţul Charles.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici