FOTO Ce costume de baie se poartă vara aceasta

Există puţine piese vestimentare care să fi trecut de-a lungul anilor prin atât de multe schimbări precum costumul de baie. La început, costumul de baie de fapt nu exista pentru că oamenii înotau complet dezbrăcaţi. Conceptul a apărut în secolul al XVIII-lea, când nuditatea a devenit imorală. În accepţiunea de astăzi însă, această piesă vestimentară a fost inventat în anii ’40.

768 afișări
Imaginea articolului FOTO Ce costume de baie se poartă vara aceasta

Ce costume de baie se poartă vara aceasta (Imagine: sarrieri.com)

Iniţial, costumul de baie consta de fapt într-o pereche de pantaloni bufanţi până la genunchi, purtaţi împreună cu o bluză de bumbac şi şosete negre. Apoi, odată cu trecerea anilor a tot intrat la apă. Prima pereche de bikini a fost inventată în 1946, iar numele îi provine de la atolul cu acelaşi nume din Insulele Marshall.

Deşi imaginea unei serii de insule cu plaje paradiziace şi cu ape cristaline în diverse tonuri de turcoaz te poate inspira să creezi un costum de baie, în perioada când acesta a fost inventat, atolul Bikini era folosit de către americani pentru primele teste ale bombei atomice. Astfel, doar numele este cel împrumutat de aici, inspiraţia de-signerilor venind din altă sursă. În continuare necunoscută.

Importanţa acestei piese nu vine însă din istoria sa, ci din faptul că, vară de vară, costumul de baie devine un element-cheie în garderobă. Un element fără de care puzzle-ul nu poate fi complet.

În ultimii ani, costumul de baie a suferit variaţii mai mici, mai degrabă de formă şi culoare decât de structură, de fond. La fel ca orice piesă vestimentară însă, şi costumul de baie suferă sezon de sezon un lifting mai mare sau mai mic, în funcţie de inspiraţia designerilor.

„Vara aceasta vorbim despre un mix de siluete clasice - costumul întreg, costumul din două piese cu slip înalt - şi piese noi, cu tăieturi inedite precum bustiera sau sutienul bandă. Toate se remarcă datorită detaliilor deosebite, fie ele decupaje grafice, inserţii de dantelă sau volane. Nu lipsesc nici piesele minimaliste ca siluetă şi cromatică, dar cu accente foarte grafice“, spun reprezentanţii I.D. Sarrieri, unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti din lume.

Citeşte mai multe pe După Afaceri Premium

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici