FOTO Imagini spectaculoase cu lucrări de artă aflate într-un muzeu subacvatic. Unde se află acesta

  • Muzeul subacvatic Musan, o galerie de sculpturi realizate de Jason deCaires Taylor, s-a deschis în Cipru.
  • Sculpturile înfăţişează oameni printre copaci, cu rolul de a explora relaţia dintre om şi natură.
622 afișări
Imaginea articolului FOTO Imagini spectaculoase cu lucrări de artă aflate într-un muzeu subacvatic. Unde se află acesta

Sursa foto: Underwater Sculpture by Jason deCaires Taylor

Cele 93 de lucrări de artă, în special cele care reprezintă copacii, sunt concepute pentru a atrage viaţa marină şi se vor dezvolta organic. Unele forme de copaci se înalţă până la suprafaţă, creând un substrat potrivit pentru viaţa marină la toate nivelurile, potrivit The Guardian.

Lucrările lui Jason deCaires Taylor fac parte dintr-o mişcare eco-artă în care opera de artă interacţionează cu împrejurimile sale într-un mod imprevizibil. În cele din urmă, munca naturii va înlocui munca artistului şi va oferi hrană şi adăpost unei varietăţi de creaturi.

Viaţa marină a fost grav afectată în Marea Mediterană în ultimii 20 de ani, iar lucrarea îşi propune să scoată în evidenţă necesitatea de a reface oceanele lumii. 

Muzeul se află într-o zonă marină protejată, la aproximativ 200 de metri de plaja Pernera, la o adâncime între 8 şi 10 metri, astfel este accesibil snorkellerilor şi scafandrilor.

Galeria a fost proiectată să semene cu o cale printr-o pădure subacvatică densă. Pădurea este realizată din materiale inerte, neutre la pH, cu scopul de a deveni un punct important pentru biodiversitate.

Lucrarea lui DeCaires Taylor examinează impactul omului asupra lumii naturale, pierderea biodiversităţii şi schimbările climatice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici