FOTO Staţia Spaţială Internaţională a fost surprinsă călătorind în faţa Soarelui

  • Un fotograf a surprins o imagine a Staţiei Spaţiale Internaţionale care se profilează în faţa Soarelui.
  • Jamie Cooper, în vârstă de 52 de ani, şi-a dat seama că era de aşteptat ca aceasta să fie vizibilă deasupra casei sale din Whilton, lângă Daventry, Northamptonshire, pe 17 iunie.
  • El a filmat "întregul său tranzit" peste Soare la ora 10:22 BST, un eveniment care a durat mai puţin de o secundă, folosind un telescop şi o cameră video de mare viteză.
1094 afișări
Imaginea articolului FOTO Staţia Spaţială Internaţională a fost surprinsă călătorind în faţa Soarelui

Sursa foto: Twitter

Cooper, fotograf profesionist şi astronom amator pasionat, a declarat că a fost la locul potrivit la momentul potrivit. „Aceasta a fost o oportunitate care nu trebuia ratată", a declarat el.
 
Există o bandă foarte îngustă în care Staţia Spaţială şi Soarele sunt în linie dreaptă şi are o lăţime de aproximativ cinci kilometri", a spus el.
 
„Am verificat datele cu trei zile înainte şi urma să îmi rateze casa, am verificat cu o zi înainte şi urma să fie deasupra casei mele, aşa că am fost norocos”.
 
Staţia spaţială se afla la o distanţă de aproximativ 400 km, deasupra casei sale, şi se deplasa cu aproximativ 27.300 km, potrivit BBC.
 
Cooper a declarat că aparatul său video de foarte mare viteză filma la 80 de cadre pe secundă, faţă de o viteză normală de 25 de cadre.
 
El a adăugat: „Este important să spun că folosesc un telescop specializat cu un filtru, deoarece nu ar trebui să vă uitaţi niciodată la Soare fără filtru, poate duce la orbire permanentă".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici