FOTO, VIDEO Concursul EUROVISION 2017 a fost câştigat de Salvador Sobral din Portugalia. România s-a clasat pe locul 7, obţinând un scor mare din partea publicului

Concursul EUROVISION 2017 a fost câştigat de Portugalia reprezentantă de cântăreţul Salvador Sobral cu melodia „Amar Pelos Dois”. România, reprezentată de Ilinca şi Alex Florea, cu melodia „Yodel It!”, s-a clasat pe locul 7, obţinând un scor mare din partea publicului.

85149 afişări
Imaginea articolului FOTO, VIDEO Concursul EUROVISION 2017 a fost câştigat de Salvador Sobral din Portugalia. România s-a clasat pe locul 7, obţinând un scor mare din partea publicului

FOTO, VIDEO Concursul EUROVISION 2017 a fost câştigat de Salvador Sobral din Portugalia. România s-a clasat pe locul 7, obţinând un scor mare din partea publicului

UPDATE 01:35 PORTUGALIA ESTE MAREA CÂŞTIGĂTOARE A EUROVISION 2017! Salvador Sobral  din Portugalia, cu melodia „Amar Pelos Dois” a obţinut 758 de puncte.

Mesajul lui Salvador Sobral la înmânarea trofeului Eurovision 2017: „Trăim intr-o lume in care muzica e ca la fast food. Am câştigat pentru că eu cânt altfel de muzică. Să aducem înapoi muzica de calitate!”

 

 

 

UPDATE 01:34 Bulgaria ajunge pe locul 2 cu 615 puncte.

UPDATE 01:34 România se află pe locul 7 cu 282 de puncte.

UPDATE 01:33 Moldova ajunge pe locul 2 în urma televotingului.

UPDATE 1:30 România ajunge pe locul 4 cu 282 de puncte. 

UPDATE 01:27 Votul a acordat de public prin televoting: 126 de puncte Suediei, Ungaria, ajunge pe locul 4 prin votul publicului.

UPDATE 01:26 Clasamentul la această oră este: Portugalia locul 1 cu 382 de puncte, Bugaria pe locul 2 cu 278  şi Suedia pe locul 3 cu 218 puncte.

UPDATE 01:24 Urmează punctajul potrivit votului publicului.

UPDATE 01:23 S-a încheiat votul oferit de juriile din cele 42 de ţări.

UPDATE 01:19 Polonia acordă 12 puncte tot Portugaliei. 38 din 42 de ţări au votat până la această oră.

UPDATE 1:17 Sonia Argint prezintă punctajul acordat de România. 12 puncte din partea României merg către Olanda.

UPDATE 01:14 Irlanda a acordat României 8 puncte. La acest moment piesa „Yodel It” are 58 de puncte. Portugalia domină în continuare clasamentul cu 273 de puncte.

UPDATE 01:06 3 puncte pentru România din partea Bulgariei. Vecinii noştri au acordat punctajul maxim Portugaliei.

UPDATE 01:02 Punctajul maxim, 12 puncte din partea Moldovei pentru „Yodel It!”. România se află în acest moment pe locul 9.

UPDATE 01:00 Grecii acordă 6 puncte României şi 12 Ciprului.

UPDATE 00:58 13 ţări din 42 au acordat punctajele până la această oră. Portugalia conduce momentan clasamentul cu 130 de puncte.

00:53 Muntenegru a acordat melodiei României, „Yodel It”, 10 puncte, iar Albania 3.  4 puncte revin României de la Macedonia. În clasament, la această oră domină Portugalia, reprezentată de Salvador Sobral.

UPDATE 00:48 Primele 3 puncte pentru România, primite de la Azerbaijan.

UPDATE 00:46 Stop vot. S-au închis liniile de vot pentru Eurovision 2017. Purtătorii de cuvânt ale celor 42 de ţări care s-au înscris în concurs vor comunica punctajele pentru fiecare finalist.

UPDATE 00:45 Ultimul minut de vot, după care se vor închide liniile.

UPDATE 12:42 Jamala, câştigătoarea concursului Eurovision 2016 cu melodia „1944” susţine un mic recital la rândul său până se închid liniile de vot.

Moment neprevăzut pe scena de la Kiev: În timp in ce cânta Jamala, un bărbat a urcat pe scenă şi s-a dezbrăcat. Acesta a fost dat repede jos de pe scenă de organizatori.

UPDATE 00:16 Ruslana, câştigătoarea Eurovision în anul 2004, oferă un mic spectacol muzical în timp ce se votează.

UPDATE 00:09 S-au deschis liniile de vot. Prin SMS sau prin aplicaţia Eurovision se pot vota artiştii preferaţi

 

UPDATE 00:08 În curând se vor deschide liniile telefonice pentru vot. Artiştii preferaţi pot fi votaţi şi prin intermediul aplicaţiei Eurovision.

UPDATE 00:04 Cântă reprezentanta Franţei, Alma, melodia „Requiem”, ultima evoluţie a concursului.

 

 

UPDATE 23:59 Evoluează Kristian Kostov, reprezentantul Bulgariei, cu melodia „Beautiful Mess”. Tânărul de doar 16 ani a fost acceptat la Berklee Music School şi este cotat cu şanse bune în obţinerea locului fruntaş în concurs.

UPDATE 23:54 Reprezentantul Suediei Robin Bengtsson cântă melodia „ I Can't Go On”, într-o prezentare energică şi originală cu dans.

UPDATE 23:47 Evoluează reprezentanţii ţării gazde, Ucraina, prin trupa O.Torvald cu melodia „Time”. Mai sunt doar alte patru ţări rămase să cânte pe scena de la Kiev.

 

 

UPDATE 23:37 Au evoluat reprezentanţii României în concursul Eurovision, Ilinca şi Alex Florea cu „Yodel It!”.

Un show plin de energie pozitivă, electrizant, aplaudat intens de public.

 

 

„Voi da totul pe scenă pentru ca România să strălucească la Eurovision”, declarase Alex Florea înainte de show.

23:35 Evoluează reprezentantul Ciprului, Hovig cu melodia „Gravity” . Peste foarte puţin timp vor urca pe scenă Ilinca şi Alex Florea, cu „Yodel It!”.

UPDATE 23:28 Reprezentanta Marii Britanii, Lucie Jones, este numărul 18 în concursul Eurovision, cu melodia „Never Give Up On You”.

UPDATE 23:20 Cu numărul 17 în concurs a evoluat reprezentantul Norvegiei, JOWST cu melodia „Grab The Moment”.

 

 

UPDATE 23:13 Cea de-a 15-a ţară din concurs care evoluează la această oră este Grecia. Demy - „This Is Love” , tânăra de profesie avocat s-a lăsat de meseria sa în favoarea muzicii.

 

 

UPDATE 23:05 A evolut reprezentantul Croaţiei, Jacques Houdek, cu melodia „My Friend” un cântec de tip cross-over, o combinaţie de operă şi muzică pop. O prestaţie remarcabilă, cu o execuţie vocală extrem de precisă.

22:55 Cântă Salvador Sobral, reprezentantul Portugaliei, numărul 11 în concursul Eurovision, cu melodia „Amar Pelos Dois”, extrem de lirică şi interpretată cu emoţie sensibilizează publicul.

 

 

22:47 Reprezentantul Italiei, Francesco Gabbani cu melodia „Occidentali's Karma”, numărul 9 în concurs, pare a fi adus bună dispoziţie în sala unde are loc Eurovision, fiind ovaţionat de public.

22:43 Evoluează reprezentantul Ungariei, Joci Pápai, cu melodia Origo, apreciată în concurs, cu influenţe de muzică gipsy, dar şi rap şi acompaniament de vioară.

22:40 Au evoluat reprezentanţii primelor şapte ţări: Israel, Polonia, Belarus, Austria, Armenia, Olanda, Moldova. 

22:00 A început ceremonia Eurovision 2017. Cântăreţii care reprezintă cele 26 de ţări finaliste ale concursului muzical au defilat în sala de la Kiev, în aplauzele publicului, printre aceştia numărându-se şi tinerii Ilinca şi Alex Florea. Sala ce unde are loc finala Eurovision găzduieşte 8000 de spectatori.

 

-----------------------------------------------------------------------------

Fanii din străinătate au posibilitatea să voteze #20 pentru Ilinca şi Alex Florea de maxim 20 de ori de pe acelaşi număr de telefon, în Marea Finală

România intră în concurs în a doua parte a show-ului, sâmbătă, 13 mai, în direct şi în exclusivitate la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online pe TVR+

Sâmbătă seara, în direct şi în exclusivitate la TVR, românii vor afla câstigătorii Finalei Eurovision Song Contest 2017. Începând cu ora 22.00, spectatorii vor trăi emoţiile celei mai mari competiţii muzicale europene si îi vom susţine pe Ilinca şi Alex Florea, reprezentantii României în concurs, în direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online pe TVR+.

România va intra în Marea Finală în a doua parte a show-ului, de pe poziţia 20.

Publicul din toate ţările participante la Eurovision (cu excepţia României) poate vota pentru reprezentanţii noştri de maxim 20 de ori de pe acelaşi număr de telefon.

„Voi da totul pe scenă, pentru ca România să strălucească la Eurovision. Parcă ieri făceam primele repetiţii cu Ilinca pentru Selecţia Naţională, chiar dacă, de atunci şi până astăzi am străbătut, alături de Ilinca, un drum greu, dar frumos, de la Bucureşti până la Kiev. Este un moment unic în cariera oricărui artist şi mă bucur de fiecare clipă petrecută în concurs”, mărturiseşte Alex Florea, înainte de Marea Finală.

„Îmi doresc să facem un show perfect, pentru ca momentul nostru să rămână în memoria fanilor. Dedic prestaţia noastră din Marea Finală publicului minunat care ne-a susţinut de-a lungul concursului”, a declarat Ilinca.

Punctajele cumulate - acordate de juriu şi de telespectatorii din ţară -, vor fi dezvăluite în ordine alfabetică de reprezentanţii celor 42 de ţări înscrise la actuala ediţie a Eurovision  – punctele României vor fi anunţate de vedeta TVR Sonia Argint Ionescu.

Finala Eurovision va fi comentată din studio, pentru telespectatorii TVR, de Liana Stanciu şi Radu Andrei Tudor.

Ilinca şi Alex Florea, printre favoriţii Finalei

Ilinca şi Alex Florea formeaza cel mai îndrăgit duo de la Eurovision 2017, conform unui sondaj wiwibloggs.com. Perechea din România ce a dus yodel-ul la Eurovision a obţinut mai multe voturi decât echipa Estoniei, care s-a clasat pe locul al doilea.

Chimia dintre Ilinca şi Alex se traduce bine pe scenă, cei doi reuşind să aducă în faţa publicului o expozie de energie (topul integral si detalii, aici: http://bit.ly/2qBatHR)

România are o cotă bună şi la casele de pariuri, unde melodia "Yodel It!" se află pe a şaptea pozitie, după Portugalia, Italia, Bulgaria, Belgia, Suedia şi Marea Britanie.

Ordinea in care finaliştii vor urca pe scena Eurovision 2017:
1. Israel
2. Polonia
3. Belarus
4. Austria
5. Armenia
6. Olanda
7. Moldova
8. Ungaria
9. Italia
10. Danemarca
11. Portugalia
12. Azerbaidjan
13. Croatia
14. Australia
15. Grecia
16. Spania
17. Norvegia
18. Marea Britanie
19. Cipru
20. Romania
21. Germania
22. Ucraina
23. Belgia
24. Suedia
25. Bulgaria
26. Franta

În preziua Finalei, reprezentanţii celor 26 de tări calificate in ultimul act al concursului au sustinut spectacolul pentru juriu. La fel ca show-urile care au  precedat semifinalele pentru public, recitalul nu a fost transmis în direct.

Spectacolul va contribui, însă, la fel de mult, în calculele clasamentului final, deoarece a fost votat de juriile de specialitate din cele 42 de ţări. Votul lor contează în proporţie de 50%, la fel ca cel al publicului.
„Am avut emoţii si pentru această seară, când am susţinut spectacolul în faţa juriului. Suntem convinşi că ne vom clasa pe un loc bun şi am încredere în vocea mea, pentru că am avut ocazia să mă antrenez aici în fiecare zi, cu profesoara Cristina Manoliu”, a dezvaluit Ilinca la finalul show-ului.

„Am reusit, din nou, să facem un show impecabil, iar acest lucru ne dă încredere înaintea celui mai important moment al concursului”, a punctat Alex, în culisele scenei de la Kiev.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia.

Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, interpretată de Mihai Trăistariu.

Eurovision Song Contest 2017 are loc la Kiev. Alături de România, în competiţie s-au mai înscris 41 de ţări.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

ŞTIRILE ZILEI

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici