FOTO Zeităţi chinezeşti care zboară cu avionul, la clasa business şi au paşapoarte speciale. Imaginile au devenit VIRALE. Însemnătatea SPECIALĂ a călătoriei

Imagini cu trei statui reprezentând zeităţi chinezeşti au devenit virale pe reţelele de socializare după ce pasagerii unui avion le-au văzut călătorind la clasa business, în timpul unui zbor din oraşul portuar chinezesc Xiamen către capitala Malaysiei, Kuala Lumpur.

1761 afișări
Imaginea articolului FOTO Zeităţi chinezeşti care zboară cu avionul, la clasa business şi au paşapoarte speciale. Imaginile au devenit VIRALE. Însemnătatea SPECIALĂ a călătoriei

Zeităţi chinezeşti care zboară cu avionul, la clasa business. Imaginile care au devenit VIRALE (Imagine: THEAN HOU TEMPLE)

Mai multe zeităţi taoiste au fost transportate cu o cursă de avion clasa business, în Malaysia.

Prima zeitate îmbarcată a fost zeiţa chinezează a mării, cunoscută ca Mazu sau Matsu, venerată pe scară largă în sudul Chinei, precum şi în alte ţări ce au comunităţi chineze budiste şi taoiste precum Malaysia, Vietnam şi Taiwan. Zeitatea este protectoarea mărilor şi a pescarilor şi marinarilor.

Celelalte două statuete sunt Qianliyan şi Shunfeng'er, păzitoare ale lui Mazu.

Qianliyan are puteri clarvăzătoare în timp ce demonul Shunfeng'er deţine capacitatea de a auzi toate suntele purtate de vânt, cu scopul de a ajuta marinarii şi vapoarele care navighează din calea furtunilor.

Cele trei statuete au fost trimise în Malaysia şi Singapore ca parte a unui turneu de schimburi culturale pentru a aduce un omagiu zeiţei mării şi a celebra un festival în numele său. festivalul a fost organizat de Templul Strămoşilor Meizhou Mazu din China.

Fotografiile au circulat pe reţelele de socializare din China înfăţişând statuile cum părăseau casa templului chinezesc dându-şi "checking in" la Aeroportul Internaţional Xiamen Gaoqi.

"Cum au reuşit să treacă de filtrele de securitate?", a întrebat utilizatorul Tong Huichun pe aplicaţia de socializare populară în China, WeChat 

"Este normal ca Mazu să fie în turneu. Demult n-a mai zburat cu avionul", a spus un alt utilizator.

Potrivit BBC, statuile religioase au fost escortate de o „delegaţie de peste 130 de oameni” şi aduse pe Aeroport, pentru a fi îmbarcate în cursa  Xiamen Airlines ce se îndrepta către Aeroportul Internaţional Kuala Lumpur.

Statuile au zburat confortabil la clasa business, fiecare având bilete ce au costat 2,091 de yuani (£237 de lire).

Mai mult, stewarzii le-au asigurat cu centuri de siguranţă pe scaunele din primul rând, iar hamuri speciale le-au fixat pentru a nu suferi stricăciuni în cursul posibilelor turbulenţe.


 

"Este vorba de un respect de bază pe care îl avem pentru Zeiţa Mazu", a spus un purtător de cuvânt care a luat în primire statuile în Malaysia. "Aveau peste 1,80 m aşa că trebuiau să zboare la clasa business." Statuile au avut chiar şi paşapoarte speciale, o derogare specială din partea liniei aviatice.

Statuile provin de la un templu sacru al mării, localizat pe ţărmul provinciei Fujian, cunoscut ca fiind locul de naştere al zeiţei Mazu şi au călătorit peste 2,800 de km către templul chinezesc Thean Hou din Malaysia.

Membrii Templului au subliniat importanţa călătoriei celor trei statui: "Acesta este corpul zeiţei noastre divine, un simbol în cultura populară chineză".

De asemenea, mai multe procesiuni au avut loc pentru a celebra sosirea în siguranţă a statuilor. Cele trei statui au ajuns în siguranţă în oraşul Malacca şi sunt în drum spre Singapore. După această călătorie, ele se vor întoarce în templul lor din China.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici