FOTO/VIDEO Zeus, cel mai înalt câine din lume, a fost ”încoronat” de Guinness World Records. Înălţimea la care a ajuns Marele Danez

Un Mare Danez a fost încoronat de Guinness World Records drept cel mai înalt câine în viaţă din lume.

16714 afișări
Imaginea articolului FOTO/VIDEO Zeus, cel mai înalt câine din lume, a fost ”încoronat” de Guinness World Records. Înălţimea la care a ajuns Marele Danez

Sursa foto: guinnessworldrecords.com

Zeus, în vârstă de doi ani, din Bedford, Texas, are o înălţime impresionantă de 1,046 metri, ceea ce îl face cel mai înalt câine din lume.
 
El a primit oficial acest titlu pe 22 martie, după ce înălţimea sa a fost măsurată şi confirmată de medicul veterinar, potrivit CNN.
 
Proprietara Brittany Davis a declarat că a visat întotdeauna să aibă un Mare Danez pe nume Zeus şi a fost în culmea fericirii când fratele ei i-a dăruit căţelul când acesta avea doar opt săptămâni. Deşi iniţial a fost nervoasă din cauza dimensiunilor sale uriaşe, s-a îndrăgostit în curând de el.
 
Davis a declarat pentru Guinness World Records: „A fost un câine mare de când l-am luat, chiar şi pentru un căţeluş. Avea lăbuţe uriaşe".
 
Dieta olimpică a lui Zeus include 12 căni de hrană pentru câini "Gentle Giants" în fiecare zi, precum şi ocazional un ou prăjit şi batoane bully. Răsfăţul său preferat dintotdeauna sunt cuburile de gheaţă, a spus Davis.
 
Câinele este acum o celebritate locală, fiind copleşit de atenţie şi de dulciuri atunci când el şi stăpânul său vizitează Dallas Farmer's Market.
 
„Comentariul pe care îl auzim cel mai des este: "Uau, ăsta e un cal!", "Pot să-l călăresc?" sau "Are o şa?". a spus Davis. „Răspunsul la toate aceste întrebări este "nu".
 
Potrivit Clubului American Kennel, Marele Danez descinde din câinii de vânătoare din Evul Mediu. Deşi sunt cunoscuţi pentru că sunt mai impunători decât alte rase, sunt predispuşi la destul de multe probleme de sănătate şi tind să aibă o durată de viaţă mai scurtă decât alţi câini.
 
Anul trecut, Freddy, un Mare Danez celebrat cândva de Guinness World Records ca fiind cel mai înalt câine din lume, a murit la vârsta de 8 ani.
 
Căţeluşul, care locuia în Essex, Anglia, măsura 103,5 centimetri. Când stătea în picioare pe picioarele din spate, se ridica deasupra oamenilor la o înălţime 226 centimetri.
 
Cel mai înalt câine înregistrat vreodată a fost, de asemenea, un Mare Danez pe nume Zeus, potrivit Guinness. Acesta avea o înălţime de 111,8 centimetri.
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici