Francis Ford Coppola lansează o nouă variantă a peliculei ”Apocalypse Now”

Francis Ford Coppola prezintă joi o nouă variantă a peliculei ”Apocalypse Now”, a treia variantă după ce regizorul a mai refăcut o dată montajul final în 2001, când a adăugat 49 de minute de imagini inedite, arată USA Today.

207 afișări
Imaginea articolului Francis Ford Coppola lansează o nouă variantă a peliculei ”Apocalypse Now”

Francis Ford Coppola lansează o nouă variantă a peliculei ”Apocalypse Now”

Regizorul a prezentat luni "Apocalypse Now Final Cut", într-o proiecţie în premieră programată la Arclight Cinerama Dome, în Los Angeles.

Este a doua oară când Coppola intervine asupra peliculei lansate în 1979.

In 2001, a fost lansată varianta "Apocalypse Now Redux" care a inclus scene inedite, 49 de minute de imagini care au inclus secvenţe pe râu, momentul în care manechinele îi întreţin pe soldaţi, plantaţia franceză şi replici ale lui Marlon Brando.

Coppola a spus luni că varianta din 2001 era prea lungă, dar cea originală a fost prea scurtă. Acum filmul are 183 de minute pentru varianta ”Final Cut” proiectată şi în primăvară la Festivalul de Film Tribeca.

După prezentarea noii variante a peliculei Francis Ford Coppola a povestit că Marlon Brando negociase 1 milion de dolari pe săptămână pentru acest film. Celebrul actor a promis că va slăbi pentru filmări dar nu a reuşit decât să se îngraşe şi mai mult. Coppola a decis să îl îmbrace într-o pijama largă de culoare neagră şi credea că a rezolvat problema. După cinci zile petrecute în rulotă pe platou, vedeta a apărut ras în cap fără să anunţe anterior că ar face aşa ceva.

La rândul său şi actorul Martin Sheen şi-a amintit că l-a înlocuit la filmări pe Harvey Keitel la două săptămâni după ce începuseră filmările. Keitel suferise un infarct şi nu mai putea continua. ”Niciodată nu am mai făcut aşa ceva. A fost atât de important şi m-a marcat profund”, recunoaşte Sheen.

Regizorul se mândreşte şi astăzi că în ciuda filmărilor extrem de periculoase nu a pierdut niciun membru al echipei în timpul turnării. Coppola a povestit cum a negociat cu localnicii pentru a primi permisiunea să filmeze pe pământurile deţinute de aceştia. De multe ori moneda de schimb au fost animale vii. Soţia cineastului, Eleanor i-a filmat pe localnici în timp ce sacrificau unul dintre bivolii primiţi ca plată iar secvenţele au ajuns în finalul peliculei.

Part of the production deal with locals to film on their land included trading animals, including chickens and pigs, for slaughter, Coppola said. Two water buffalo were also promised. "That was a big part of their compensation," he said. Regizorul a insistat că nu le-a dat niciun fel de indicaţii localnicilor şi că a refuzat să păstreze un bivol pentru a-l sacrifica ulterior în cazul în care nu ar fi ieşit bine filmarea. ”Nu o să omor un animal pentru un film, nu o să omor pentru niciun motiv”, a insistat Coppola.

"Apocalypse Now" a câştigat premii Oscar pentru imagine şi sunet din cele opt nominalizări adunate în 1979. Va intra într-un număr mic de cinematografe joi, iar de pe 27 august va fi lansat în variantă digitală 4K.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici