Franciza cinematografică "Alien" va include un nou film, regizat de Neill Blomkamp, cunoscut pentru "District 9"

Studiourile 20th Century Fox au confirmat miercuri realizarea unui nou film din seria de succes "Alien", regia urmând să fie semnată de Neill Blomkamp, iar producător va fi Ridley Scott.

612 afișări
Imaginea articolului Franciza cinematografică "Alien" va include un nou film, regizat de Neill Blomkamp, cunoscut pentru "District 9"

Neill Blomkamp (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Regizorul sud-african Neill Blomkamp, în vârstă de 35 de ani, este cunoscut pentru filmul SF "District 9" din 2009 şi se va ocupa de noua producţie din seria "Alien" independent de cealaltă franciză "Alien" a lui Ridley Scott, o continuare a filmului "Prometheus", din 2012, potrivit contactmusic.com.

Numele lui Blomkamp a mai fost vehiculat în trecut referitor la noul film "Alien", dar regizorul a susţinut că proiectul a fost anulat. După anunţul de miercuri al 20th Century Fox, cineastul sud-african a confirmat că va regiza noua producţie printr-o imagine publicată pe contul său de pe platforma Instagram. Fotografia care prezenta un monstru din "Alien" era însoţită de textul "hmm... cred că ăsta este în mod oficial următorul meu film".

Acţiunea din noul film al seriei "Alien" va avea loc la mulţi ani după cea din "Prometheus", dar nu va avea nicio legătură cu povestea din continuarea filmului "Prometheus", potrivit unor surse citate de Variety.com. Sequelul "Prometheus" va fi regizat de Ridley Scott.

Filmul din 2012, în care au jucat Michael Fassbender şi Noomi Rapace, a primit cronici amestecate, deşi a fost un succes din punct de vedere financiar. "Prometheus" a lăsat o serie de întrebări fără răspuns, dar nu se ştie deocamdată dacă sequelul va oferi explicaţiile clare aşteptate. Ridley Scott a declarat anterior că filmul va prezenta o nouă specie de extratereştri şi un nou concept de design, potrivit CinemaBlend.

Primul film din seria "Alien", care a fost lansat în 1979, a devenit un clasic al genului şi are încă o bază activă de fani. Actriţa Sigourney Weaver a jucat în acest film şi în următoarele trei ale seriei. Unele zvonuri spuneau că Weaver ar urma să joace în noul film regizat de Neill Blomkamp, dar deocamdată nu a fost confirmată informaţia că actriţa ar putea reveni în rolul Ellen Ripley.

Neill Blomkamp este un regizor, scenarist şi producător canadiano-sud-african, al cărui stil cinematografic este unul apropiat de cel al documentarelor, cu imagini filmate cu camera în mână, o tehnică în stilul cinéma vérité, amestecând imaginile reale cu efectele generate pe computer într-o manieră naturală. Blomkamp este cunoscut ca regizor şi coscenarist al filmului de succes la critici şi la public "District 9" şi al distopiei SF "Elysium", care a obţinut cronici pozitive.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici