Franciza "Saw" a fost inclusă în Guinness World Records

Seria "Puzzle mortal/ Saw" a câştigat un loc de seamă în Guinness World Records, fiind desemnată "cea mai de succes franciză horror" din lume, a anunţat joi Mark Burg, unul dintre producătorii filmelor.

155 afișări
Imaginea articolului Franciza "Saw" a fost inclusă în Guinness World Records

Regizorul "Saw", James Wan (Imagine: MediafaxFoto/AFP)

"Sunt încă în stare de şoc. Faptul că am învins francize celebre, precum «Vineri 13», «Coşmar pe Elm Street», «Halloween» şi «Texas Chain Saw Massacre», reprezintă o confirmare pentru distribuţia, colegii şi partenerii noştri de la Lionsgate", a declarat Mark Burg.

Franciza "Puzzle mortal/ Saw" cuprinde şase lungmetraje, lansate în fiecare an în perioada sărbătorii de Halloween, începând din 2004. Franciza a început în 2003, cu un scurtmetraj creat de regizorul australian James Wan şi scenaristul Leigh Whannell. Cel de-al şaptelea film din serie, care va fi şi ultimul, va fi lansat pe 29 octombrie şi va fi realizat 3D.

În total, cele şase filme ale seriei au generat venituri de peste 730 de milioane de dolari pe plan mondial şi au vândut peste 30 de milioane de DVD-uri, potrivit distribuitorului Lionsgate.

Franciza "Saw" prezintă povestea criminalului în serie Jigsaw care obişnuieşte să-şi tortureze psihologic victimele înainte de a le ucide.

Ceremonia de includere a acestei francize în Guinness World Records va avea loc vineri, în timpul convenţiei Comic Con de la San Diego (SUA). Craig Glenday, editorul-şef al grupului Guinness, care are sediul la Londra, va fi prezent la această convenţie pentru a înmâna premiul producătorilor seriei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici