Franco Zeffirelli: Elizabeth Taylor a fost o divă ca nimeni alta

Regizorul Franco Zeffirelli a declarat, la anunţul decesului lui Elizabeth Taylor, că actriţa "a fost o divă ca nimeni alta" şi "o femeie mai mult decât liberă, foarte frumoasă şi inteligentă".

73 afișări
Imaginea articolului Franco Zeffirelli: Elizabeth Taylor a fost o divă ca nimeni alta

Franco Zeffirelli: Elizabeth Taylor a fost o divă ca nimeni alta (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt foarte trist. Am pierdut o figură memorabilă pe care am avut şansa să o cunosc", a mai spus cineastul în vârstă de 88 de ani, citat de agenţia italiană ANSA.

Acesta a lucrat cu Taylor la "Îmblânzirea scorpiei" (1967), pe genericul căruia a apărut şi Richard Burton, şi "Tinereţea lui Toscanini" (1988).

"Persoane ca Liz nu mai există pentru că este dificil să te impui cu filmele care se fac astăzi, iar basmele nu mai există", a mai spus acesta.

"Era foarte frumoasă, inteligentă (...) şi mai mult decât liberă, care şi-a permis să aibă opt căsătorii şi şapte soţi într-o epocă foarte diferită faţă de vremurile actuale", a declarat acesta.

Actriţa Elizabeth Taylor a murit la vârsta de 79 de ani, miercuri dimineaţă, la spitalul Cedars-Sinai din Los Angeles unde fusese internată de şase săptămâni, din cauza unei insuficienţe cardiace.

Viaţa ei tumultuoasă s-a aflat frecvent pe prima pagină a ziarelor de scandal, care au documentat evidentele fluctuaţii de greutate pe parcursul anilor.

Taylor şi-a câştigat celebritatea la 12 ani, cu rolul din filmul "Vis de glorie" (1944). Recompensată cu două premii Oscar, pentru "Butterfield 8" (1960) şi "Cui îi e frică de Virginia Woolf?" (1966), ea a fost clasată, în 1999, de American Film Institute pe poziţia a şaptea în topul 100 al celor mai mari actriţe din toate timpurile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici