Frank Sinatra a dat-o afară din locuinţa sa pe Marilyn Monroe, cu 2 săptămâni înainte ca ea să moară

Frank Sinatra a dat-o afară pe Marilyn Monroe din reşedinţa lui de vacanţă Cal-Neva Lodge, cu două săptămâni înainte ca aceasta să moară, potrivit lui J. Randy Taraborrelli, autorul unei serii de interviuri realizate cu persoane apropiate divei, relatează dailymail.co.uk.

601 afișări
Imaginea articolului Frank Sinatra a dat-o afară din locuinţa sa pe Marilyn Monroe, cu 2 săptămâni înainte ca ea să moară

Frank Sinatra a dat-o afară din locuinţa sa pe Marilyn Monroe, cu 2 săptămâni înainte ca ea să moară

În această carte, ce conţine o serie de interviuri cu mai multe persoane apropiate actriţei, publicistul american a dezvăluit adevărata dimensiune a neliniştilor, bolilor şi dependenţei de medicamente de care a suferit legendara artistă americană, decedată pe 5 august 1962, în urma unei supradoze de medicamente, la vârsta de 36 de ani.

Pe 10 aprilie 1962, la 17 zile după întâlnirea pe care Marilyn Monroe a avut-o cu preşedintele american John F. Kenney, actriţa ar fi trebuit să aibă o întâlnire profesională cu Henry Weinstein, scenaristul noului ei film, "Something's Got To Give". La acea vreme, Weinstein nu ştia că Marilyn Monroe făcuse o pasiune pentru preşedintele american, fiind devastată după ce acesta i-a respins avansurile - în timpul weekend-ului petrecut împreună în vila din Palm Springs a lui Bing Crosby -, spunând că ea nu avea "stofă de primă doamnă a Americii".

Văzând că Marilyn Monroe nu se prezintă la întâlnire, Weinstein l-a sunat pe Ralph Greenson, psihiatrul care o trata pe diva americană şi care era convins că aceasta suferea de schizofrenie paranoidă, iar cei doi s-au grăbit spre reşedinţa actriţei din Brentwood, Los Angeles, unde au găsit-o în comă, în urma unei supradoze cu medicamente. În cele din urmă, Ralph Greenson a reuşit să o readucă la viaţă.

Ulterior s-a aflat că Marilyn Monroe luase o combinaţie de medicamente: Nembutal, Demerol şi Librium.

O sursă apropiată, care a ţinut să îşi păstreze anonimatul, temându-se de represalii din partea familiei Kennedy, a declarat că vinovatul principal responsabil pentru depresia de care suferea celebra actriţă era chiar preşedintele de atunci al Statelor Unite, John F. Kennedy.

Actriţa a murit, de altfel, în urma unei supradoze de medicamente. Moartea ei a declanşat numeroase speculaţii, presa internaţională întrebându-se, de-a lungul anilor, dacă Marilyn Monroe a luat doza mortală de medicamente din proprie inţiativă sau dacă a fost ucisă pentru a se şterge urmele asocierii ei cu familia Kennedy.

Pe când filma la "Inadaptaţii", în august 1960, Marilyn Monroe era extrem de dependentă de medicamentele prescrise de Greenson. Actriţa a început să se plângă că "aude din nou voci", iar dozele de tratament i-au fost mărite. Greenson i-a prescris câte 300 de miligrame de Nembutal, deşi doza maximă este de 100 de miligrame. Potrivit lui Rupert Allen, agentul de publicitate al actriţei, aceasta înghiţea pe platourile de filmare şi doze mari de Seconal, un alt medicament din clasa barbituricelor, care o făceau să devină "complet paranoică" în orele în care era trează.

Frank Sinatra, cu care Marilyn Monroe a avut o relaţie tumultuoasă, presărată de numeroase perioade de despărţire, a invitat-o pe aceasta, pentru a petrece alături de actorul britanic Peter Lawford şi de soţia acestuia, Pat, la reşedinţa lui de vacanţă Cal-Neva Lodge, câteva zile de vacanţă, începând din 27 iulie 1962, cu mai puţin de două săptămâni înainte de moartea actriţei.

Joe Langford, un angajat al companiei care asigura paza proprietăţii lui Sinatra, îşi aminteşte: "Când Frank a văzut-o pe Marilyn a fost şocat să constate cât era ea de deprimată şi l-a sunat imediat pe psihiatrul ei".

Injecţiile cu calmante pe care diva americană obişnuia să şi le facă singură în ultimii ani ai vieţii i-au şocat pe cei prezenţi. "Şi-a deschis poşeta şi a scos acele seringi. Eram chiar acolo, alături de Frank Sinatra şi de Pat Lawford", a adăugat Joe Langford.

Marilyn Monroe declara, însă, de fiecare dată că acelea erau injecţiile ei "cu vitamine" şi că ştie foarte bine ce face. Puţin mai târziu, însă, actriţa a leşinat în camera ei.

"Frank Sinatra nu ştia ce să mai creadă despre toate acestea. Era supărat, deşi o iubea pe Marilyn. Însă nu voia ca ea să moară la Cal-Neva atât timp cât era şi el acolo. Ar fi fost ceva teribil", a spus Langford. "Scoate-o de aici şi scoate-o imediat", i-ar fi spus Sinatra acestuia.

Stacy Baron, un alt oaspete al lui Sinatra, îşi aminteşte: "Eram în hol şi l-am văzut pe Peter Lawford într-o parte şi pe Pat în cealaltă parte «scoţând-o practic pe sus» pe această femeie. Am fost cu adevărat şocat. Era Marilyn Monroe".

Aceste interviuri vor fi publicate în cartea intitulată "The Secret Life Of Marilyn Monroe", de J. Randy Taraborrelli, ce va fi lansată de editura Sidgwick, pe 18 septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici