Franz Ferdinand a cântat la B'estfest pentru 8.000 de fani - GALERIE FOTO

Între trupa Klaxons, care a fost nevoită să-şi anuleze concertul de la B'estfest, şi muzica "nefredonabilă" a celor de la Orbital, concertul formaţiei Franz Ferdinand a fost punctul culminant al zilei de vineri, de la B'estfest.

65 afișări
Imaginea articolului Franz Ferdinand a cântat la B'estfest pentru 8.000 de fani - GALERIE FOTO

Franz Ferdinand a cântat la B'estfest pentru 8.000 de fani (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Trupa originară din Glasgow a avut parte la Bucureşti de un public de peste 8.000 de persoane, care i-a susţinut de la un capăt la celălalt al concertului de doar o oră pe muzicieni, cântând alături de aceştia hituri de pe toate cele trei albume ale formaţiei, în ciuda faptului că acestea nu au fost lansate şi în România, din lipsă de distribuitor al casei lor de discuri, Domino Records.

GALERIE FOTO

"Suntem Franz Ferdinand şi suntem din Scoţia", s-au prezentat ei, prin vocea frontmanului Alex Kapranos. "E prima dată când venim în România şi ne-aţi făcut să ne simţim foarte bine", a mai spus el celor din public.

"Do You Want To", "Tell Her Tonight", "No You Girls", "Michael", "Walk Away", "The Dark Of The Matinée", "Take Me Out", "Ulysses", "Lucid Dreams", "This Fire" - cei de la Franz Ferdinand au adus la Bucureşti cele mai cunoscute hituri de până acum.

Făcând parte din atât de popularul val post-punk, Franz Ferdinand, ca formaţie indie, apelează la un cocktail destul de comercial: chitări agresive, tobe electronice, versuri ce contemplează relaţiile, toate unite de sintetizatoare. Toate acestea dublate însă de aura intelectuală pe care formaţia a cultivat-o de lungul carierei sale.

Ajunşi la cel de-al treilea album, intitulat "Tonight: Franz Ferdinand", cei cinci membri ai trupei au rămas la fel de supli şi proaspeţi ca şi în primele apariţii, în special vocalul formaţiei, Alex Kapranos, care, îmbrăcat într-o cămaşă neagră cu buline albe, pantaloni negri skinny şi cu acelaşi breton în ochi ca întotdeauna, şi-a calibrat fin echilibrul dintre talentul cu care a cântat şi cel cu care şi-a sedus publicul. O prezenţă magnetică, Kapranos izbucnea din când în când şi într-un dans spasmodic, a la Ian Curtis de la Joy Division.

Show-ul Franz Ferdinand de la B'estfest a fost urmat de cel Orbital, una dintre cele mai creative formaţii electro, cu o carieră de 20 de ani în spate.

Festivalul B'estfest continuă sâmbătă cu concerte susţinute de Santana, The Charlatans, The Ting Tings, Looptroop Rockers, The MOOoD, Gravity Co şi Persona. Evenimentul se va încheia duminică, cu ziua Aftershock, în care cap de afiş este trupa rock Manowar, alături de Holyhell, Trooper, Thunderstorm, Nexus şi Ulytau.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici