Franz Ferdinand concertează la B'estfest (Video)

Trupa britanică Franz Ferdinand este cea mai recentă confirmare la festivalul B'estfest, care se va desfăşura în perioada 1 - 5 iulie, în Bucureşti, urmând să susţină un concert pe 3 iulie, informează organizatorii, Emagic.

11 afișări
Imaginea articolului Franz Ferdinand concertează la B'estfest (Video)

Franz Ferdinand concertează la B'estfest (Imagine: Mediafax Foto)

Alături de trupa Franz Ferdinand, care va susţine un concert pe 3 iulie, şi-au anunţat deja participarea la festival The Killers, headliner în "Ziua Zero", pe 1 iulie, Manowar, cap de afiş la Aftershock (5 iulie), Motorhead (2 iulie) şi Iggy and The Stooges (3 iulie).

Trupa Franz Ferdinand - care a preluat numele celebrului arhiduce al Austriei - s-a format în Glasgow, Scoţia, în 2002. Trupa este formată în prezent din Alex Kapranos (voce, chitară), Bob Hardy (chitară bass), Nick McCarthy (chitară armonică, clape, voce secundară) şi Paul Thomson (tobe, percuţie, voce secundară).

Primul succes al grupului Franz Ferdinand a venit odată cu single-ul "Take me out", extras de pe albumul omonim de debut, lansat în 2004. Piesa a devenit rapid un hit, ajungând pe primele locuri în clasamentele din întreaga lume, iar succesul albumului a adus trupei două premii Brit în 2005.

Cel de-al doilea material discografic, "You Could Have It So Much Better", s-a instalat pe prima poziţie în topurile din Marea Britanie, la scurt timp după apariţie. La sfârşitul lui 2007, Franz Ferdinand a început să lucreze la "Tonight", cel de-al treilea album de studio al trupei, ce urmează să fie lansat săptămâna aceasta.

Aleşi de U2 pentru a cânta în deschiderea concertelor din turneul "Vertigo", Franz Ferdinand este renumită pentru show-urile extrem de antrenante şi apariţiile la festivaluri internaţionale precum Glastonbury, Roskilde, Exit, Sziget, Werchter, Benicassim, PinkPop sau Coachella.

Începând de joi, 22 ianuarie, pe www.myticket.ro au fost puse în vânzare şi biletele pentru o singură zi de festival, atât pentru "Ziua Zero", cât şi pentru cele trei zile de B'estfest, urmând ca de marţi, 27 ianuarie, acestea să fie disponibile şi în magazinele Diverta.

Acestea vor fi disponibile la următoarele preţuri: 110 lei, pâna la data de 1 aprilie, 130 lei, în perioada 2 aprilie - 30 iunie, 150 lei, pe durata festivalului şi la intrarea la eveniment.

De asemenea, abonamentele de trei zile, valabile pentru 2, 3 şi 4 iulie, sunt disponibile doar în pre-sale şi costă 270 lei, iar biletele pentru B'estfest Aftershock sunt disponibile în două categorii de preţ, în funcţie de poziţia faţă de scenă: 100 lei şi 150 lei (Zona A, din faţa scenei). 

Citeşte şi:

The Killers vin în România

Iggy Pop vine la Bucureşti

Motörhead va concerta la B'estfest 2009

Manowar, cap de afiş la B'estfest 2009

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici