"Frozen River", premiul Gotham pentru cel mai bun film (Video)

"Frozen River", de Courtney Hunt, a fost marele câştigător la cea de-a 18-a ediţie a Gotham Independent Film Awards, obţinând, marţi seară, la New York, două dintre prestigioasele distincţii acordate de cinematografia americană independentă, printre care şi cea pentru cel mai bun film.

30 afișări
Imaginea articolului "Frozen River", premiul Gotham pentru cel mai bun film (Video)

"Frozen River", premiul Gotham pentru cel mai bun film

La categoria "cel mai bun film" au mai concurat "The Wrestler", de Darren Aronofsky, câştigător al Leului de Aur la Veneţia, "Synecdoche, New York", de Charlie Kaufman, "The Visitor", de Tom McCarthy, şi "Ballast", de Lance Hammer.

Cel de-al doilea premiu primit de "Frozen River" a revenit Melissei Leo, la categoria "cel mai bun actor debutant".

Filmul "Ballast", preferatul acestei ediţii, după ce a obţinut patru nominalizări, nu a câştigat decât premiul pentru cel mai bun regizor debutant, atribuit lui Lance Hammer. Drama prezintă povestea unei familii din Mississippi zdruncinată de o sinucidere.

Premiul Gotham pentru cel mai bun colectiv de actori a revenit ex-aequo producţiilor "Synecdoche, New York", de Charlie Kaufman (Philip Seymour Hoffman, Samantha Morton, Michelle Williams, Catherine Keener, Emily Watson, Dianne Wiest, Jennifer Jason Leigh, Hope Davis, Tom Noonan) şi "Vicky Cristina Barcelona", de Woody Allen (Scarlett Johansson, Rebecca Hall, Javier Bardem, Penelope Cruz).

La categoria "cel mai bun documentar" premiul a revenit producţiei "Trouble the Water", de Tia Lessin şi Carl Deal.

De asemenea, "Sita Sings the Blues", de Nina Paley, a primit premiul pentru "cel mai bun film care nu rulează într-un cinematograf din apropiere".

La ediţia din acest an a premiilor Gotham au fost onoraţi actriţa spaniolă Penelope Cruz, producătoarea Sheila Nevins, actorul mexican Mario Van Peebles şi regizorul american Gus Van Sant.

De asemenea, odată cu acestă ediţie, evenimentul şi-a schimbat numele, din Gotham Awards în Gotham Independent Film Awards. Totodată, prin evitarea selectării unor filme provenite de la mari distribuitori, comitetul care se ocupă de nominalizări a evitat şi controverse precum cea care a apărut în urmă cu doi ani, când câteva superproducţii, precum "Cârtiţa" lui Martin Scorsese, au concurat împotriva unor filme independente cu buget redus.

Premiile Gotham sunt decernate anual de Independent Feature Project, o organizaţie nonprofit fondată în 1979, care sprijină realizatorii de film independenţi. Premiile pot oferi fanilor indicaţii despre cele mai bune filme independente care s-ar putea afirma în sezonul de premii de la Hollywood, care s-a deschis săptămâna aceasta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici