Frumuseţe, viteză, fond şi semifond... la porumbei

Două sute de porumbei din România, Grecia, Turcia, Bulgaria, Republica Moldova şi Olanda participă, sâmbătă, la competiţia "Balcanica", organizată la Târgovişte de Uniunea Naţională a Columbofililor Profesionişti.

142 afișări
Imaginea articolului Frumuseţe, viteză, fond şi semifond... la porumbei

Frumuseţe, viteză, fond şi semifond... la porumbei (Foto www.pigeonclub.ro)

Porumbeii intraţi în competiţia de la Târgovişte sunt cele mai bune exemplare din ţările lor la probele de frumuseţe, viteză, fond şi semifond.

"Sunt cei mai buni dintre cei mai buni şi suntem onoraţi să-i primim la competiţie şi pe fraţii noştri de peste Prut şi pe prietenii din Olanda. Au venit de la mii de kilometri, în condiţiile în care totul costă. Columbofilia este o pasiune costisitoare, iar preţul unui porumbel de rasă, valoros şi bun sportiv, pleacă de la o mie de euro şi poate ajuge şi la 10.000 de euro. Va fi o competiţie strânsă şi foarte spectaculoasă", a declarat Valeri Hamza, preşedintele Uniunii Naţionale a Columbofoililor Profesionişti din România.

Crescătorii de porumbei prezenţi la Târgovişte recunosc că pasiunea lor este deosebit de scumpă, programul de concursuri naţionale şi internaţionale precum şi achiziţionarea unor păsări performante putând ajunge la un cost anual per columbofil de peste 500 de milioane de lei vechi.

Columbofilii spun că viitoarele performanţe ale unui porumbel pot fi anticipate de la primele lui ore de zbor şi susţin că, în mod obligatoriu, viitorul campion trebuie să provină din părinţi de rasă, iar antrenamentele şi întreţinerea acestuia trebuie să se desfăşoare constant, la nivel profesionist.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici