Fuego a primit titlul de Artist al Poporului în Republica Moldova

Fuego a primit titlul de Artist al Poporului în Republica Moldova, de la preşedintele ţării Nicolae Timofti, chiar de ziua lui, pe 23 august, informează un comunicat.

1208 afișări
Imaginea articolului Fuego a primit titlul de Artist al Poporului în Republica Moldova

Fuego (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Preşedintele Republicii Moldova i-a acordat cântăreţului Paul Surugiu (Fuego) acest titlu "în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în dezvoltarea artei muzicale, pentru succese remarcabile în activitatea de creaţie şi contribuţie la promovarea valorilor culturale naţionale", potrivit decretului emis pe 23 august, când artistul a împlinit 36 de ani.

Titlul îi va fi înmânat oficial lui Fuego de preşedintele Nicolae Timofti în luna octombrie, pe scena Palatului Naţional "Nicolae Sulac" din Chişinău, cu ocazia unui spectacol al artistului, intitulat "Destin".

Fuego se alătură astfel marilor artişti din Republica Moldova distinşi cu titlul de Artist al Poporului, printre care se numără: Ion Surceanu, Zinaida Julea, Olga Ciolacu, Nicolae Sulac, Sofia Rotaru şi Nicolae Botgros.

"Sunt onorat de distincţia acordată de preşedintele Republicii Moldova, un mare iubitor de cultură, de artă şi de artişti, căruia îi mulţumesc pentru bucuria unei clipe pe care nu-mi închipuiam s-o trăiesc vreodată. Mă bucur că am prilejul să dedic această distincţie memoriei marelui poet Grigore Vieru, cel care mi-a influenţat, în bine, destinul meu de artist. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru iubirea copleşitoare cu care mă răsplăteşte clipă de clipă, pentru visele pe care mi le-a împlinit, pentru fiecare bucurie trăită pe acest pământ. Îi mulţumesc publicului din România şi din Republica Moldova pentru preţuire şi vă asigur că îmi voi dedica viaţa muzicii", a declarat Fuego.

Artistul a lansat pâna în prezent 23 de albume şi a fost recompensat cu cinci Discuri de Aur şi un Disc de Platină. Are un repertoriu de peste 600 de şlagăre şi este deopotriva interpret, actor şi regizor al propriilor spectacole.

În prezent, Fuego pregăteşte spectacolul "Scrisoare din Basarabia", ce se va desfăşura pe scena Sălii Palatului din Bucureşti, pe 16 noiembrie, precum şi un album, alături de compozitorul Jolt Kerestely, cu 15 piese de dragoste noi, pe texte semnate de Carmen Aldea Vlad şi Marian Stere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici