Gérard Depardieu şi Harvey Keitel filmează în România

Actorul francez Gérard Depardieu şi actorul american Harvey Keitel filmează, în august, în România, pentru pelicula "Ipu - So I Say", de Bogdan Dumitrescu Dreyer, informează reprezentanţii casei producătoare, Tandem Film.

178 afișări
Imaginea articolului Gérard Depardieu şi Harvey Keitel filmează în România

Gérard Depardieu joacă rolul principal în film (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Gérard Depardieu joacă rolul principal în film. Acţiunea se desfăşoară spre sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial, într-un mic sat din Transilvania. Trupele germane cer viaţa a zece localnici, în schimbul unui soldat german dispărut. Cei din sat se hotărăsc să îl sacrifice pe prostul satului, pentru a salva viaţa celor zece, dar planul lor nu este atât de simplu precum pare. Filmul este o ecranizare a nuvelei "Moartea lui Ipu", de Titus Popovici, care a mai fost transpusă în film de Sergiu Nicolaescu, în "Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte" (1972).

Filmările se vor desfăşura timp de şase săptămâni, la Sighişoara.

Din distribuţie mai fac parte, printre alţii, actorii Dorel Vişan, Mihai Constantin şi copilul Bogdan Iancu.

Filmul este o coproducţie România/Germania/Franţa şi are "cel mai mare buget alocat unui film de după 1989", a declarat, pentru MEDIAFAX, producătorul Tandem, Giuliano Doman. "Ipu - So I Say" a câştigat şi o finanţare de 1,5 milioane de lei la ultima sesiune de concurs de proiecte organizat de Centrul Naţional al Cinematografiei.

Bogdan Dumitrescu Dreyer a mai regizat, printre altele, "Thalassa, Thalassa" (1994), "Die letzte Station" (1998) şi "Camera ascunsă" (2004).

Gérard Depardieu s-a născut pe 27 decembrie 1948 şi este unul din cei mai cunoscuţi actori francezi. Depardieu a câştigat numeroase premii de-a lungul prestigioasei lui cariere în cinematografie, inclusiv o nominalizare la premiile Oscar, pentru memorabilul rol din "Cyrano de Bergerac", şi un premiu Globul de Aur la categoria cel mai bun actor pentru rolul său din filmul "Cartea verde".

Gérard Depardieu este tatăl actorului Guillaume Depardieu, decedat pe data de 13 octombrie 2008 din cauza unei pneumonii, la vârsta de 37 de ani, imediat după ce a terminat filmările în România pentru filmul "Călătoria lui Icar", de Alexandru Iordăchescu.

Harvey Keitel a apărut recent pe afişul filmelor "Comoara Naţionala: Cartea Secretelor" (2007) şi în "Ticăloşi fără glorie" (2009). Actorul american a făcut roluri memorabile în "Crimele din Mica Italie/ Mean Streets" (1973), "Thelma şi Louise" (1991), "Reservoir Dogs" (1992), "Pianul" (1993), "Pulp Fiction" (1994) şi va putea fi văzut în curând pe afişul filmului independent "A Beginner's Guide to Endings".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici