Gala „Folk You! Florian Pittiş” revine cu o nouă ediţie, în Capitală, pe 1 şi 2 noiembrie

Cea de-a noua ediţie a Galei „Folk You! Florian Pittiş", care are ca invitaţi cele mai bune voci din folk şi cele mai bune trupe rock, dar şi multe alte nume sonore ale muzicii româneşti, printre care Cristi Minculescu, Viţa de Vie şi Mircea Baniciu, va avea loc în Bucureşti, pe 1 şi 2 noiembrie.

142 afișări
Imaginea articolului Gala „Folk You! Florian Pittiş” revine cu o nouă ediţie, în Capitală, pe 1 şi 2 noiembrie

Gala „Folk You! Florian Pittiş” revine cu o nouă ediţie, în Capitală, pe 1 şi 2 noiembrie

Iubitorii de folk şi rock din Capitală au din nou prilejul de a se bucura de atmosfera şi muzica de cea mai bună calitate la Gala „Folk You! Florian Pittiş", organizată de Primăria Capitalei, prin ARCUB, în parteneriat cu Asociaţia On Air - Event Management şi Mişcarea de Rezistenţă, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

În perioada 1- 2 noiembrie, în Piaţa George Enescu, nume sonore ale muzicii româneşti, printre care Cristi Minculescu, Viţa de Vie, Mircea Baniciu, Alina Manole, Andrei Păunescu, Vali Boghean şi Alex Calancea, vor urca pe scena galei, pentru a-i încânta pe spectatori cu numeroase balade, piese de folk mixat cu rock alternativ, pop, folclor şi jazz. Programul ediţiei din acest an cuprinde peste 15 concerte de înaltă ţinută, iar accesul publicului este liber.

Pe 1 noiembrie, concertele încep la ora 17.00, iar printre artiştii primei zile se numără Adrian Sărmăşan, folkist din Turda, care aduce pe scena din Piaţa "George Enescu" muzica celui mai nou album al său, "Dimineţi în 2", lansat anul acesta în aprilie. Prezenţă inedită la Gala "Folk You! Florian Pittiş" 2019, trupa basarabeanului Alex Calancea combină în show-ul său folclorul urban cu groove-uri de drum’n’bass, pasaje clasice şi momente de improvizaţie. Câştigătoare a titlului "Artistul anului" la premiile ForeverFolk în 2015, trupa SPAM aduce, în prima zi de concerte, piesele romantice şi versurile cu substrat care au consacrat-o în lumea muzicii româneşti. Dinu Olăraşu revine la Gala „Folk You! Florian Pittiş" cu vocea sa caldă, inconfundabilă, muzica tandră şi versurile sensibile.

Prima zi a galei aduce pe scenă şi pe unul dintre starurile muzicii folk, Mircea Baniciu care, împreună cu Vlady Cnejevici şi Teo Boar, interpretează, în formula Mircea Baniciu & Band, cele mai de succes piese din repertoriul trupelor Phoenix, Pasărea Colibri.

După ce au cântat în deschiderea concertului formaţiei Garbage din această vară, trupa Camioane în Mulţime sau, pe scurt, CnM a avut un concert incendiar la Folk You! din Vama Veche şi face parte şi din line up-ul galei de la Bucureşti. Formaţia Folk Frate! vine pe 1 noiembrie cu piese noi şi muzică folk abordată într-o manieră dinamică şi veselă.

Programul concertelor din 2 noiembrie începe de la ora 16.00. Ritmurile de rock alternativ sunt aduse pe scenă de Viţa de Vie, unul din capetele de afiş ale ultimei zile de concerte, şi de Arthur Project, trupa cu peste 20 de ani de ani experienţă în spate, fondată de doi dintre membrii band-ului Interzis.

Tot în a doua zi de concerte, îndrăgitul muzician din Chişinău, solist şi maestru al instrumentelor aerofone Vali Boghean aduce în programul evenimentului un concert de pop, folk, jazz cu elemente de rock.

Prezenţă nelipsită din line up-ul celor mai importante festivaluri de gen din ţară, Mircea Rusu Band vine la Gala Folk You! cu un concert de calitate. Cunoscută pentru muzica sinceră pe care o scrie, pentru concertele sale care bulversează prin emoţie şi pentru subiectele tabu despre care cântă, Alina Manole urcă pe scenă în ultima zi a Galei Folk You!, alături de artişti precum Lucian Duţă şi Andrei Păunescu.

Unul dintre cele mai aşteptate concerte ale evenimentului este cel al trupei Cristi Minculescu, Valter & Boro. Prestaţia celor de trei legende ale rock-ului românesc marchează printr-un show exploziv 40 de ani de carieră pentru fostul solist al trupei Iris Cristi Minculescu.

Mai multe informaţii despre programul evenimentului sunt disponibile pe arcub.ro, precum şi pe pagina de Facebook - Gala Folk You! Florian Pittiş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici