Gala News and Documentary Emmy Awards: CBS a primit cele mai multe premii

Postul american CBS a fost marele câştigător al celei de-a 34-a ediţii a News and Documentary Emmy Awards, primind 12 distincţii la gala care a avut loc marţi seară, la Lincoln Center din New York.

239 afișări
Imaginea articolului Gala News and Documentary Emmy Awards: CBS a primit cele mai multe premii

CBS, cele mai multe premii Emmy pentru ştiri şi documentare (Imagine: Medifax foto/AFP)

Jumătate dintre cele 12 premii au fost primite de televiziunea CBS pentru emisiunea "60 Minutes", dintre care două pentru materialul "Killing Bin Laden" şi două pentru "Joy in the Congo". Tot pentru "Killing Bin Laden", CBS şi-a adjudecat şi premiul pentru cel mai bun interviu, care a fost primit de jurnalistul Scott Pelley, informează variety.com.

Programul "The CBS Evening News with Scott Pelley" a primit două trofee, inclusiv cel pentru cea mai bună acoperire a unei ştiri de ultimă oră, în timp ce emisiunile "CBS Sunday Morning" şi "CBS This Morning" au împărţit premiul pentru jurnalism de investigaţie într-un buletin de ştiri.

Pe de altă parte, BBC World News America a primit distincţia pentru cea mai bună acoperire a unei ştiri, relatând despre conflictul sirian. Aceelaşi subiect a adus programului "Frontline" al reţelei de televiziune PBS premiul pentru cea mai bună relatare a unei ştiri de ultimă oră într-un magazin de ştiri.

HBO a luat premiul Emmy pentru realizări de excepţie în domeniul artelor şi culturii pentru documentarul "Marina Abramovic: The Artist is Present". De asemenea, HBO a primit premiul Emmy pentru cel mai bun documentar, pentru "Saving Face".

Jurnalistul Nick Paton Walsh de la CNN a primit distincţia pentru cea mai bună ştire redactată, pentru relatările sale din Siria şi Afghanistan.

David Fanning, producător executiv al programului "Frontline" de la debutul emisiunii în 1983, a primit premiul pentru întreaga carieră.

Reţeaua de televiziune PBS a primit un total de 9 premii Emmy, fiind urmată de HBO, cu 6 distincţii, CNN, cu 3 premii, în timp ce National Geographic Channel şi NBC au primit câte două trofee.

Pe de altă parte, tot marţi seară, au fost decernate şi International Emmy Awards 2013, la categoriile "Current Affairs" şi "News".

Premiul Emmy la categoria "Current Affairs" a fost câştigat de producţia "Banaz: An Honour Killing" (Hardcash Productions, Fuuse Films pentru ITV, Marea Britanie), în timp ce trofeul la categoria "News" a fost primit de "Channel 4 News: The Battle for Homs" (ITN/ Channel 4 News, Marea Britanie).

The International Academy of Television Arts & Sciences are ca membri companii din industriile de media şi divertisment, dar şi din domeniul online, al telecomunicaţiilor şi tehnologiei din peste 50 de ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici