Gala premiilor Oscar se va desfăşura fără un element principal, pentru prima dată în ultimii 30 de ani

Ediţia de anul acesta a galei Oscar va avea loc fără o gazdă oficială, iar momentele din timpul ceremoniei vor fi prezentate de mai multe vedete, fiind pentru prima dată când se întâmplă acest lucru în ultimii 30 de ani, a confirmat un oficial al televiziunii ABC, potrivit Reuters.

88 afișări
Imaginea articolului Gala premiilor Oscar se va desfăşura fără un element principal, pentru prima dată în ultimii 30 de ani

Gala premiilor Oscar se va desfăşura fără un element principal, pentru prima dată în ultimii 30 de ani

Postul de televiziune american ABC - parte a Walt Disney Co. - este cel care difuzează gala Oscar, organizată de Academia de film americană (Academy of Motion Picture Arts and Sciences).

Preşedintele departamentului de divertisment al ABC, Karey Burke, a declarat, marţi, la o conferinţă a Television Critics Association care a avut loc la Los Angeles, că gala de anul acesta va avea doar prezentatori.

Cel mai recent, acest lucru s-a întâmplat în 1989.

În decembrie anul trecut, organizatorii galei au anunţat că evenimentul îl va avea ca gazdă pe actorul american Kevin Hart. Câteva zile mai târziu, însă, acesta a anunţat că renunţă, după ce i s-au reproşat nişte comentarii negative pe care le-a făcut la adresa comunităţii LGBTQ (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali, queer), în urmă cu zece ani.

Burke a amintit că, anul trecut, s-a luat decizia de a reduce durata galei cu 30 de minute, la trei ore.

"Astfel că producătorii galei, cred, au decis, cu înţelepciune, să nu mai fie o gazdă, să fie prezentatori şi să lase filmele să fie adevăratele staruri", a explicat Burke.

Lungmetrajele "The Favourite", de Yorgos Lanthimos, şi "Roma", de Alfonso Cuaron, conduc, cu câte zece selecţii, în topul nominalizărilor la cea de-a 91-a ediţie a galei Oscar, va avea loc pe 24 februarie, la Dolby Theatre din Los Angeles.

Câte opt nominalizări au primit filmele "A Star Is Born", de Bradley Cooper, şi "Vice", de Adam McKay, iar "Black Panther", de Ryan Coogler, de la Marvel, are şapte selecţii, inclusiv pentru cel mai bun lungmetraj.

Pentru prima dată, Spike Lee a fost nominalizat atât la premiul pentru cel mai bun regizor, cât şi la cel pentru cel mai bun film, fiind doar al şaselea cineast de culoare care se poate lăuda cu această performanţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici