GALERIE FOTO - Cele mai tari invenţii din lume

Imaginaţi-vă lumea dacă nu ar fi existat roata, antibioticele, wc-ul, telefonul, internetul sau dacă nu ar fi fost create băuturile alcoolice...

708 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO - Cele mai tari invenţii din lume

Scrierea şi vorbirea stau la baza evoluţiei omenirii şi ne-au permis să comunicăm eficient, rapid şi sigur unii cu ceilalţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

GALERIE FOTO

O invenţie extrem de apreciată de întreaga umanitate este telefonul, fără de care "este foarte greu de trăit" în zilele noastre.

Cu siguranţă internetul este una dintre cele mai tari invenţii, primele reţele de comunicare apărând în anii '70 şi '80.

Este un mediu dinamic, care oferă o gamă largă de informaţii şi care oferă o comunicare virtuală fără limite.

Băuturile alcoolice sunt considerate una dintre primele invenţii ale omului şi au fost folosite în întreaga lume, încă din timpuri străvechi. Alcoolul este folosit în multe domenii. Deseori şi ca scuză pentru situaţii jenante în care suntem surprinşi când îl consumăm în exces.

WC -ul este considerat un început al traiului într-o lume civilizată.

Antibioticele au ajutat omenirea să scape de frica morţii datorate unei boli infecţioase sau a unei răni minore, aşa cum se întâmpla deseori în trecut.

Tiparul a făcut posibil accesul la informaţie printr-un proces simplu şi eficient în întreaga lume. Înainte de apariţia revoluţionarei invenţii cărţile erau scrise de mână, erau extrem de scumpe, iar textele erau notiţe personale sau creaţii foarte importante.

Una dintre invenţiile care au avut un impact major asupra civilizaţiei este roata, căreia omul i-a găsit o serie de întrebuinţări precum roata de la bicicletǎ, automobil şi tren.

Apariţia pilulei contraceptive a oferit şansa femeilor de a-şi planifica viaţa.

Vezi şi:

Fotografii memorabile

GALERIE FOTO - Locuri în care merită să ajungi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici