GALERIE FOTO Flori comestibile create de elevi, la o expoziţie florală din Galaţi

”Florile comestibile” create de elevii Colegiul de Industrie Alimentară ”Elena Doamna” din Galaţi sunt vedetele ”Expo Flora, Flori la malul Dunării”. La expoziţia vernisată vineri participă zeci de horticultori din toată ţara, transmite corespondentul MEDIAFAX.

200 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO Flori comestibile create de elevi, la o expoziţie florală din Galaţi

GALERIE FOTO Flori comestibile create de elevi, la o expoziţie florală din Galaţi

Expoziţia denumită ”Expo Flora, Flori la malul Dunării”, organizată din 1994 şi ajunsă la a 22-a ediţie, a devenit o tradiţie a Grădinii Botanice din Galaţi.

Vernisajul a avut loc vineri, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii ”Răsvan Angheluţă”.

Anul acesta, la Galaţi au venit peste 20 de horticultori şi botanişti din întreaga ţară.

”Suntem bucuroşi că am ajuns la cea de a 22-a ediţie de Expo Flora, manifestare de tradiţie pentru instituţia noastră şi aşteptăm publicul vizitator să ne calce pragul pentru a intra în această lume a culorii şi a frumosului, adică în lumea florilor”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, managerul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, Mădălin Şerban.

În premieră, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi a fost pregătit un stand inedit, în care sunt îmbinate elemente arhitecturale peisagistice care compun ambientarea în miniatură a unui parc.

Vedetele expoziţiei sunt ”florile comestibile” create de elevii Colegiul de Industrie Alimentară ”Elena Doamna” din Galaţi.

”Am creat o secţiune de fursecuri ornate cu tematică florală, flori din aluat nedospit, o gospodărie tradiţională ţărănească în miniatură, toate confecţionate din aluat, precum şi flori ornamentale din materiale reciclabile”, a declarat Carmen Şaigău, profesor de discipline tehnice la Colegiul de Industrie Alimentară ”Elena Doamna” din Galaţi.

La expoziţie, vizitatorii află noutăţi din domeniul horticulturii şi pot cumpăra flori pentru cei dragi.

Expoziţia este cu vânzare, pornind de la simple buchete, răsaduri, ghivece florale până la arbori şi arbuşti ornamentali. Şi preţurile sunt diferite: de la 5 lei o floare până la 100 de lei un buchet sofisticat sau o plantă rară.

Expo Flora se desfăşoară în perioada 2 – 4 iunie şi poate fi vizitat vineri între orele 10.00 - 18.00, iar sâmbătă şi duminică între orele 10.00 – 20.00.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici