GALERIE FOTO: Premiile Oscar 2020, Strălucire clasică şi cauze ecologice, promovate pe covorul roşu

Multe dintre starurile care au păşit pe covorul roşu la cea de-a 92-a ediţie a galei Oscar, care a avut loc duminică noapte, la Los Angeles, au profitat de ţinutele lor pentru a promova diverse cauze, precum sustenabilitatea, dar şi o mai mare diversitate în industria cinematografică.

3621 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO: Premiile Oscar 2020, Strălucire clasică şi cauze ecologice, promovate pe covorul roşu

Premiile Oscar 2020: Strălucire clasică şi cauze ecologice, promovate pe covorul roşu. FOTO

Actriţa Margot Robbie a impresionat audienţa cu o rochie Chanel bleumarin, cu mânecile detaşate, în timp ce Sandra Oh a purtat o rochie roz pal de la Elie Saab, cu paiete şi mâneci supradimensionate din tul. Julia Butters, star al filmului "Once Upon a Time in Hollywood", a adoptat şi ea tendinţa mânecilor structurate, cu o rochie roz de la Christian Siriano.

Pelerinele au fost, de asemenea, o temă recurentă, adoptată de staruri precum Olivia Colman şi Janelle Monae. Însă cea care a atras atenţia cel mai mult a fost Natalie Portman, cu o capă Dior Haute Couture, brodată cu nume ale femeilor din industrie - inclusiv ale regizoarelor omise anul acesta din lista nominalizărilor: Wang (Lulu Wang - "The Farewell"), Gerwig (Greta Gerwig care a regizat "Little Women") şi Scafaria (Lorene Scarfaria - "Hustlers").

Sustenabilitatea a fost o altă chestiune de interes public promovată pe covorul roşu. Joaquin Phoenix a venit în acelaşi smoching Stella McCartney pe care l-a purtat în acest sezon al marilor premii cinematografice. Multe alte vedete au folosit covorul roşu de la gala Oscar pentru a promova practici mai prietenoase cu mediul în industrie, mai ales moda, care este responsabilă de 10% din totalul emisiilor de dioxid de carbon la nivel mondial.

Printre aceste vedete s-au numărat starul filmului "Booksmart" Kaitlyn Dever, care a purtat o rochie Louis Vuitton din fibre prietenoase cu mediul, tencel. Iar Saoirse Ronan a purtat o rochie Gucci al cărei decolteu a fost creat din ţinuta pe care a purtat-o la gala BAFTA de la Londra, săptămâna trecută.

Multe vedete au reamintit de strălucirea clasică a Hollywood-ului, iar printre acestea s-au numărat Charlize Theron, într-o rochie Dior cu şliţ adânc şi un umăr gol, Renée Zellweger, într-o rochie cu paiete Armani Privé, Cynthia Erivo, într-o ţinută Versace, Scarlett Johansson, în Oscar de la Renta, şi Brie Larson, în Celine.

În ceea ce priveşte starurile masculine, ţinutele acestora nu s-au evidenţiat foarte mult. Deşi au putut fi văzute pe covorul roşu costume cu imprimeuri şi ţinute "gender-fluid", mulţi bărbaţi s-au limitat la clasicul costum negru.

Regizorul Spike Lee a oferit o rară pată de culoare, cu un costum în nuanţe de violet şi auriu de la Gucci, prin care i-a adus un omagiu regretatului star al baschetului Kobe Bryant, purtând pe revere numărul pe care acesta îl avea pe tricou.

Aşa cum era de aşteptat, Billy Porter, starul serialului cu tematică transgender "Pose", a adus puţină strălucire pe covorul roşu, într-o ţinută aurie Giles Deacon, cu corset, pene şi fustă cu imprimeu baroc.

Lungmetrajul sud-coreean "Parasite", de Bong Joon-ho, a fost marele câştigător al celei de-a 92-a ediţii a galei Oscar, unde a primit patru trofee, inclusiv pentru cel mai bun film, cea mai bună producţie internaţională şi cea mai bună regie.

Ediţia de anul acesta a galei Oscar, care a avut loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles şi a fost difuzată de televiziunea ABC, a avut loc fără o gazdă oficială, iar momentele din timpul ceremoniei au fost prezentate de mai multe vedete, fiind pentru al doilea an consecutiv când se întâmplă acest lucru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici