Galliano, dat în judecată de un fost avocat

Fostul avocat al lui John Galliano, acuzat de acesta de deturnare de fonduri, a depus la rândul său două plângeri pe numele designerului britanic, pe care îl acuză de "denunţare calomnioasă" şi "defăimare".

101 afișări
Imaginea articolului Galliano, dat în judecată de un fost avocat

Galliano, dat în judecată de un fost avocat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

John Galliano, concediat de casa Dior pentru proferare de injurii antisemite, în februarie, într-o cafenea pariziană, a depus pe 13 aprilie o plângere pe numele lui Stéphane Zerbib pentru "abuz de încredere".

Designerul îşi acuză fostul consilier că ar fi deturnat aproape 3 milioane de euro provenind din contul său şi din cel al uneia dintre firmele sale.

Stéphane Zerbib a reacţionat în scurt timp, depunând la rândul său două plângeri pe numele designerului. Într-una dintre ele, avocatul declară că, până în aprilie 2011 John Galliano "nu a manifestat niciodată nici cea mai mică rezervă, nu i-a făcut nici cel mai mic reproş" şi că şi-a exprimat încrederea în el "timp de mai mulţi ani".

Zerbib susţine, totodată, că John Galliano "avea o perfectă cunoştinţă despre ansamblul operaţiunilor efectuate cu conturile lui bancare".

John Galliano trebuie să se prezinte în faţa Tribunalului corecţional din Paris pe 30 iunie, pentru proferarea de injurii şi defăimare cu caracter antisemit, după o altercaţie cu un cuplu într-o cafenea din cartierul parizian Marais.

Dacă va fi găsit vinovat, John Galliano, concediat de casa Dior după acest incident, riscă şase luni de închisoare şi o amendă de 22.500 de euro.

Rupând tăcerea, acest "uriaş" al modei, aşa cum îl numeşte presa, şi-a prezentat scuzele în mod public pe 2 martie, dar a continuat "să nege complet acuzaţiile" ce i-au fost aduse.

Mai multe surse, inclusiv în cadrul casei Dior, susţin că designerul, intrat într-o "spirală a alcoolului", nu a mai venit la studiourile de creaţie de câteva luni. Pe lângă presiunea exercitată de fiecare nouă colecţie, creatorul de modă nu şi-a revenit complet după moartea lui Steven Robinson, prietenul şi principalul său colaborator timp de 20 de ani, decedat în 2007.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici