Garda Regală de la Palatul Buckingham a interpretat tema muzicală a serialului "Game of Thrones" - VIDEO

Membrii Regimentului Irlandez din Garda Regală de la Palatul Buckingham au interpretat, în ţinute de gală, tema muzicală a serialului "Urzeala tronurilor/ Game of Thrones".

855 afișări
Imaginea articolului Garda Regală de la Palatul Buckingham a interpretat tema muzicală a serialului "Game of Thrones" - VIDEO

Garda Regală de la Palatul Buckingham a interpretat tema muzicală a serialului "Game of Thrones" - VIDEO

Evenimentul s-a produs în urmă cu câteva zile cu ocazia uneia dintre ceremoniile zilnice de schimbare a Gărzii Regale de la Palatul Buckingham. Turiştii, care asistă de obicei în număr mare la acest eveniment, au apreciat momentul, iar unul dintre ei a filmat ceremonia inedită şi a publicat imaginile pe site-ul YouTube. De atunci, videoclipul a adunat peste 300.000 vizualizări şi a fost preluat pe reţelele de socializare, informează rollingstone.com.

Aceasta nu este prima asociere dintre popularul serial de televiziune şi suverana britanică. Regina Elizabeth a II-a a vizitat luna trecută platourile de filmare în care este turnat serialul "Game of Thrones", însă a refuzat să se aşeze pe celebrul "Tron de fier", tronul regatului fictiv Westeros.

Tema muzicală a serialului "Game of Thrones" a făcut subiectul multor coveruri şi reinterpretări. Astfel, doar în 2014, ea a fost "transformată" într-o piesă electronică în stilul anilor '80, într-o partitură de jazz în stilul orchestrelor din New Orleans şi într-un aranjament coral pentru o solistă. În anii trecuţi, tema a fost adaptată în numeroase coveruri pentru violoncel şi interpretări orchestrale.

Tema muzicală originală a serialului "Game of Thrones" a fost creată de compozitorul Ramin Djawadi, care s-a remarcat de-a lungul anilor şi prin alte compoziţii muzicale, ce au fost incluse pe coloanele sonoare ale unor filme de succes, precum "Iron Man", "Clash of the Titans" şi "Pacific Rim".

Inspirat din seria de romane "Cântec de gheaţă şi foc/ A Song of Ice and Fire", de George R. R. Martin, serialul original HBO "Urzeala tronurilor" are o acţiune amplasată într-un regat fictiv, numit Westeros. Magia, aventurile eroice şi elementele fantastice vin în completarea acţiunii din "Urzeala tronurilor", ajuns la al patrulea sezon şi difuzat pe HBO România.

George R. R. Martin a început să lucreze la această serie în 1991, primul volum fiind publicat în 1996. Planificată iniţial ca trilogie, seria cuprinde până în prezent cinci romane publicate şi încă două aflate în stadiul de proiect. Romanele din această serie au fost traduse în peste 20 de limbi şi s-au vândut în peste 15 milioane de exemplare pe plan mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici