GayFest 2012 se desfăşoară toată săptămâna, cu muzică, filme, teatru şi Marşul Diversităţii

Manifestarea GayFest, organizată din 2004 de Asociaţia ACCEPT la Bucureşti, se desfăşoară şi în acest an timp de o săptămână, în care vor avea loc concerte, expoziţii, reprezentaţii de teatru, proiecţii de filme şi petreceri, culminând cu Marşul Diversităţii, sâmbătă.

588 afișări
Imaginea articolului GayFest 2012 se desfăşoară toată săptămâna, cu muzică, filme, teatru şi Marşul Diversităţii

GayFest 2012 se desfăşoară toată săptămâna, cu muzică, filme, teatru şi Marşul Diversităţii (Imagine: George Călin / MediafaxFoto)

GayFest este expresia mişcării pentru drepturi civile a persoanelor LGBT, o manifestare care combină activismul politic (marş, dezbateri) cu cel cultural (spectacole de teatru, proiecţii de filme, expoziţii).

Seria de evenimente din această ediţie va începe luni, la ora 17.00, cu "Biblioteca vie" de la Cafe Voyage, un eveniment prin care persoane din comunitatea LGBT intră în contact cu "cititorii" - oameni care vor să le afle poveştile.

Printre evenimente se numără spectacole de teatru - "Jehanne Unscharf", despre o Ioana d'Arc contemporană, şi "ROGVAIV", un spectacol-document despre intoleranţa exprimată public, deschis, fără niciun fel de control, responsabilitate sau ruşine de lideri de opinie şi personalităţi ale vieţii publice din Republica Moldova în 2011, filme - "Roma Boys/ Băieţi Roma", cu participarea actorului în rolul principal David Tiser, "The Sons of Tennessee Williams/ Fiii lui Tennessee Williams", "Secret years/ Anii tăinuiţi" şi "Becoming Penny/ Devenind Penny", cu participarea regizorului şi actriţei în rol titular - "femeia trans" Penny Panagi.

Acestora li se adaugă Queer Night cu Crazy Bitch in a Cave, care susţine spectacole live excentrice, cu efecte vizuale, modă avantgarde, sunet şi carismă, o reprezentaţie de spoken word (Lady Gaby) şi muzică (Dj Boru), un concert Scream Club şi Dj Bogman, o expoziţie de artă comunitară, ateliere de samba şi conferinţe.

Marşul Diversităţii, celebra paradă anuală, va avea loc sâmbătă, în intervalul orar 17.00 - 19.00, pe traseul Piaţa Unirii - Piaţa Constituţiei - metrou Izvor.

Programul complet al evenimentelor GayFest se găseşte pe site-ul www.gay-fest.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici