George Clooney strânge fonduri pentru Obama

Actorul american George Clooney va participa, marţi seară, la Geneva, la o petrecere de gală rezervată fanilor americani ai vedetei, care doresc să susţină financiar campania candidatului democrat la preşedinţia Statelor Unite, Barack Obama.

13 afișări
Imaginea articolului George Clooney strânge fonduri pentru Obama

George Clooney strânge fonduri pentru Obama (Imagine: Mediafax/AFP)

Potrivit estimărilor organizatorilor, în cadrul galei s-ar putea strânge peste 900.000 de dolari, suma urmând să fie alocată susţinerii campaniei democratului Barack Obama.

Astfel, Clooney va trebui să discute cu 170 de cetăţeni americani, care au contribuit fiecare cu peste 1.000 de dolari la strângerea de fonduri, reuniţi la acest eveniment pentru a asculta discursul său de susţinere a lui Obama. În schimbul contribuţiei financiare, invitaţii îi vor putea adresa lui Clooney şi câteva întrebări.

Petrecerea va continua la reşedinţa din Geneva a avocatului american Charles Adams, principalul organizator al evenimentului. În schimbul unei sume de 10.000 de dolari, 75 dintre fanii actorului vor putea lua cina cu el la reşedinţa lui Adams.

Potrivit presei, care citează surse apropiate actorului, George Clooney, în vârstă de 47 de ani, îl ajută pe candidatul democrat Barack Obama să îşi cizeleze imaginea publică, atât pentru apariţiile din Statele Unite, cât şi pentru cele din străinătate. Clooney, de asemenea, îi împărtăşeşte lui Obama părerile sale despre situaţia din Irak şi Orientul Mijlociu. Conform aceloraşi surse, George Clooney îi telefonează lui Obama cel puţin de două ori pe săptămână pentru a discuta despre diverse teme. Clooney a încercat menţină secretă prietenia sa cu Obama de teamă că ideile sale de stânga şi imaginea sa de playboy vor afecta şansele în alegeri ale candidatului democrat. Reprezentanţi din interiorul Partidului Democrat au mărturisit că Obama şi Clooney ţin legătura prin SMS şi email-uri şi vorbesc la telefon cel puţin de două ori pe săptămână.

George Clooney este una dintre celebrităţile de la Hollywood care şi-au exprimat deschis susţinerea faţă de Obama, alături de Barbra Streisand, Scarlett Johansson, Warren Beatty şi Steven Spielberg.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici