George Harrison a primit o stea pe Walk of Fame - GALERIE FOTO

George Harrison, fostul membru al trupei Beatles, a primit postum, marţi, o stea pe celebrul Hollywood Walk of Fame din Los Angeles, în timpul unei ceremonii la care au participat, printre alţii, Paul McCartney şi Tom Hanks.

131 afișări
Imaginea articolului George Harrison a primit o stea pe Walk of Fame - GALERIE FOTO

George Harrison a primit postum o stea pe Walk of Fame (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

GALERIE FOTO

Amplasată pe celebrul bulevard al celebrităţilor, în apropiere de clădirea Capital Records din Los Angeles, steaua a fost dezvelită şi prezentată publicului de către văduva lui George Harrison, Olivia, şi fiul lor Dhani, în vârstă de 30 de ani.

"A fost un bărbat frumos şi mistic, care a trăit într-o lume materială, dar el era amuzant cât era ziua de lungă şi de multe ori ne lăsa uimiţi", a declarat Olivia Harrison.

"George, ziua aceasta este pentru tine", a spus actorul Tom Hanks. "Toate lucrurile trec, dar George va trăi pentru totdeauna", a adăugat celebrul actor american.

George Harrison a murit din cauza unui cancer, în 2001, la vârsta de 58 de ani.

Paul McCartney nu s-a adresat mulţimii prezente, însă a îmbrăţişat-o pe văduva fostului său coleg, a glumit cu fiul acestuia şi apoi a salutat fanii.

Printre celelalte personalităţi prezente la ceremonie s-au numărat Jeff Lynne şi Tom Petty, care a cântat cu George Harrison în trupa Traveling Wilburys, Joe Walsh, chitaristul trupei Eagles, producătorul muzical T-Bone Burnett şi sora Oliviei, Linda Arias.

Măsurile de securitate au fost foarte stricte, din cauza asasinării lui John Lennon în 1980 şi atacului comis asupra lui George Harrison de un bărbat care a pătruns înarmat cu un cuţit în reşedinţa din Marea Britanie a artistului.

Producătorii casei de înregistrări Capitol, care au plătit 25.000 de dolari către Hollywood Chamber of Commerce în numele starului britanic, au declarat că vor lansa pe 16 iunie o colecţie de piese din cariera solo a lui George Harrison.

Albumul "Let It Roll: Songs By George Harrison" va include piese precum "My Sweet Lord" şi "Got My Mind Set On You", dar şi versiunile live ale pieselor Beatles "Something" şi "Here Comes the Sun", pe care Harrison le-a interpretat la un concert umanitar intitulat "Concert for Bangladesh", în 1971.

Steaua lui George Harrison este cea de-a 2.382-a de pe Hollywood Walk of Fame.

George Harrison a făcut parte, alături de John Lennon (vocal, chitară ritm), Paul McCartney (vocal, chitară) şi Ringo Starr (baterie), din trupa Beatles, cel mai faimos şi de succes grup din istoria muzicii rock, având la activ peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici