George Lucas, creatorul seriei "Războiul Stelelor", decorat de Barack Obama

Cineastul american George Lucas, creatorul francizei cinematografice "Războiul Stelelor/ Star Wars", s-a aflat printre cele 24 de personalităţi din universul artelor şi al industriei de divertisment care au fost decorate de preşedintele Barack Obama, miercuri, la Casa Albă.

157 afișări
Imaginea articolului George Lucas, creatorul seriei "Războiul Stelelor", decorat de Barack Obama

George Lucas, creatorul seriei "Războiul Stelelor", decorat de Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Muzicianul Herb Alpert, legenda R&B Allen Toussaint, scriitoarea Joan Didion şi jurnalistul sportiv Frank Deford s-au numărat printre personalităţile decorate cu Medalia naţională pentru arte şi litere, la această ceremonie organizată la Casa Albă, în timpul căreia preşedintele american a ţinut să laude ideile revoluţionare ale cineastului George Lucas şi calitatea efectelor speciale create de acesta.

Barack Obama a "ieşit" puţin din afara textului oficial atunci când l-a felicitat pe George Lucas, reamintind faptul că acesta a reuşit "să ofere iluzia că navele zburau cu adevărat în spaţiu".

"Îmi amintesc când am văzut prima dată «Războiul Stelelor»... O întreagă generaţie crede că efectele speciale au semănat dintotdeauna cu ceea ce sunt ele astăzi", a glumit liderul american, provocând câteva zâmbete în public.

"Dar pe atunci, în epocă, puteai încă să vezi sforile ataşate de machetele navelor spaţiale. Însă mă îndepărtez de la subiect", a adăugat preşedintele Obama.

Pe parcursul ceremoniei, Barack Obama a acordat şi alte decoraţii unor personalităţi din industria spectacolelor, precum dansatoarea Joan Myers Brown şi cântăreaţa Renée Fleming. Pictori, poeţi, fotografi şi scriitori au fost şi ei recompensaţi în cadrul aceleiaşi ceremonii.

Barack Obama pare să fie un fan al francizei "Războiul Stetelor", care va continua cu un al şaptelea film, care va fi lansat anul viitor: "Ştiu că înţelepciunea populară de la Washington spune că (...) ar trebui ca eu să aplic metoda mentală a unui Jedi asupra acelor oameni (care nu sunt de acord cu preşedintele, n.r.), pentru a-i convinge", a glumit la începutul lunii martie preşedintele american, făcând o aluzie la universul creat de George Lucas, pentru a descrie neputinţa sa de a-i convinge pe republicanii din Congres să cedeze în privinţa proiectului de buget.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici