George Soros s-a căsătorit a treia oară. Ce personalităţi au luat parte la nuntă

Miliardarul american de origine maghiară George Soros s-a căsătorit a treia oară, sâmbătă, cu Tamiko Bolton, iar printre cei aproximativ 500 de invitaţi la nuntă s-au numărat Christine Lagarde, Jim Yong Kim, dar şi Bono.

3156 afișări
Imaginea articolului George Soros s-a căsătorit a treia oară. Ce personalităţi au luat parte la nuntă

George Soros s-a căsătorit a treia oară. Care sunt personalităţile prezente la nuntă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

George Soros, în vârstă de 83 de ani, şi Bolton, în vârstă de 42 de ani, consultant în domeniile educaţiei şi sănătăţii, s-au căsătorit în cadrul unei ceremonii intime la reşedinţa miliardarului din Bedford, New York, pe care acesta a cumpărat-o în 2003, de la scriitorul Michael Crichton. La ceremonie au participat membri ai familiei, inclusiv cei cinci copii ai lui Soros, a declarat o sursă pentru Reuters.

Pentru Soros, om de afaceri, investitor şi filantrop, care are o avere de peste 20 de miliarde de dolari, potrivit Forbes, acesta este al treilea mariaj, în timp ce pentru Bolton este al doilea.

Cei doi s-au cunoscut la o petrecere în 2008 şi s-au logodit în august 2012.

La recepţia de după ceremonie, care a avut loc la Caramoor Center for Music and the Arts, un complex luxos din Westchester County, au participat aproximativ 500 de invitaţi.

Printre aceştia s-au numărat preşedintele Băncii Mondiale, Jim Yong Kim, şi câţiva şefi de state, precum Hendrik Toomas Ilves, preşedintele Estoniei, Ellen Johnson Sirleaf, preşedintele Liberiei, şi Edi Rama, premierul Albaniei.

Christine Lagarde, director general al Fondului Monetar Internaţional, şi Bono, solistul trupei U2, au fost de asemenea invitaţi. Potrivit unor surse, la nuntă au fost invitaţi şi oamenii de afaceri Paul Tudor Jones şi Julian Robertson, dar şi liderul minorităţilor din Camera Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, şi guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, ambii democraţi, omul de afaceri britanic Jonathan Adair Turner, cunoscut ca baronul Turner de Ecchinswell, şi ministrul italian al Afacerilor Externe, Emma Bonino.

Printre cei care au ţinut discursuri la nuntă s-a numărat fostul secretar general al ONU Kofi Annan.

Vineri seară, Soroş şi viitoarea sa soţie au găzduit o recepţie pentru 300 de invitaţi la Museum of Modern Art din Manhattan, New York

La petrecerea de sâmbătă, cuplul a cerut invitaţilor să facă donaţii în loc să ofere cadouri, printre asociaţiile care au beneficiat fiind Global Witness, Harlem Children's Zone, National Dance Institute, Planned Parenthood şi Roma Education Fund.

George Soros a devenit bogat şi celebru în 1992, în urma unei tranzacţii istorice, prin care a făcut un profit de un miliard opt sute de milioane de dolari, mizând la bursă pe deprecierea lirei sterline. Ulterior, autorităţile britanice au fost nevoite să scoată lira din mecanismul de schimb valutar al Uniunii Europene.

În 1993, George Soros a înfiinţat Fundaţia pentru o Societate Deschisă, numită şi Fundaţia Soros.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici