Germania şi Cehia, afectate de rafale puternice de vânt, care amintesc de furtuna Kyrill

Rafale de vânt cu viteza de 120 de kilometri pe oră au afectat mai multe regiuni din Germania şi Cehia, rupând copaci, perturbând circulaţia şi provocând întreruperi temporare în alimentarea cu electricitate, au declarat serviciile de meteorologie, citate de AFP.

1 afișare

ÎnBavaria, patru persoane aufost rănite în accidente de circulaţie provocate de furtună.

O purtătoare de cuvânt a poliţiei regionale a comparat aceste rafale devânt cuo "mini-Kyrill",făcând aluzie la furtuna Kyrill, care a devastat Europa de nord în ianuarie.

Întreruperi de electricitate au fost înregistrateîn Saxonia,Saxonia Superioară şi în Brandebourg.

La Berlin, unde a căzut grindină în după amiaza zilei de vineri, pompierii au intervenit de circa 30 de ori pentru a ridica trunchiurilecopacilor căzuţi pe şosele.

În Renania de Nord Westafalia,land situat în vestul ţării, vântul sufla cu 90 de kilometri pe oră, determinândcirca 100 de intervenţii ale serviciilor de pompieri.

Între Mannheim şi Frankfurt, în vestul Germaniei, un tren regional s-a lovit de un copac căzutpe şina de caleferată, fără a provoca însă victime, a anunţat poliţia.

Rafaleviolente devânt au fostînregistrate şi în Cehia, unde unpensionar în vârstă de 71 de ani a fost ucis vineri după amiazăla Dvur-Kralove-nad-Labem, în centrul ţării, de căderea unui copac.

Cel puţin patru cehi, dintre care un adolescent în vârstă de 16 ani, au fostgrav răniţi din cauza aceluiaşi fenomen meteorologic care a afectat partea de nord a ţării.

Pompierii cehi auînregistrat vineri un numărrecord de intervenţii, mai ridicatdecâtîn timpulfurtunii Kyrill, potrivit purtătorului de cuvântPetr Kopacek.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici