Gest FRUMOS: Câţiva poliţişti i-au dăruit unui veteran din al doilea Război Mondial un încălzitor nou | VIDEO

Cu câteva săptămâni în urmă, un veteran din al doilea Război Mondial pe nume Louis C. Hicks, în vârstă de 91 de ani, a sunat la departamentul de poliţie din Austin, Texas pentru a raporta un furt. Un hoţ intrase în magazia sa şi furase mai multe unelte, pe care veteranul le voia înapoi. Poliţista Chasity Salazar a răspuns apelului.

8286 afișări
Imaginea articolului Gest FRUMOS: Câţiva poliţişti i-au dăruit unui veteran din al doilea Război Mondial un încălzitor nou | VIDEO

Câţiva poliţişti i-au dăruit unui veteran de război un încălzitor nou

La sosirea acesteia, Salazar a intrat în casă pentru a vorbi cu Hicks şi pentru a obţine mai multe informaţii. Însă, ce a descoperit a fost şocant. Încălzitorul pe care bătrânul îl folosea era aşa de vechi încât o gaură se formase prin podeaua locuinţei. Pentru că nu îşi permitea să cumpere un alt încălzitor, Hicks se încălzea cu ajutorul aragazului pe gaz.  

Bărbatul avea aragazul pornit la maxim, cu uşa de la cuptor deschisă şi un ventilator în faţa lui. Chiar dacă Hicks chemase poliţia doar din cauza furtului, Salazar a ştiut că trebuie să îl ajute cumva pe bătrân. Aceasta a apelat la colegii săi şi alte câteva organizaţii locale pentru a le cere ajutorul.

„Este una dintre datoriile noastre ca poliţişti. Ştiam că nu este un lucru sigur ce face şi am vrut să ajut”, a spus Salazar postului de ştiri KVUE. Cu ajutorul asociaţiei poliţiştilor din Austin şi a altor departamente, Salazar a reuşit să îi dăruiască veteranului un încălzitor nou-nouţ şi gratis.

Bineînţeles, bărbatul a fost uimit de gestul poliţiştilor. „Nimeni nu a mai făcut aşa ceva pentru mine. După ce mama mea a murit şi m-a lăsat cu cele două surori, nimeni nu a făcut nimic ca să mă ajute. Nu îmi place să cer ajutorul nimănui pentru că uneori se pot încrunta, iar eu sunt un veteran adevărat. Nu pot cerşi”, a spus Hicks.

Cu toate acestea, generozitatea poliţiştilor nu se termină aici. Aceştia au descoperit la scurt timp după livrarea încălzitorului că bătrânul are nevoie şi de alte lucruri precum lenjerie, îmbrăcăminte şi încălţăminte.

Poliţiştii au iniţiat o pagina pentru donaţii online, iar până acum rezultatele au fost uimitoare. Peste 200 de persoane au donat, iar pagina a strâns peste 10.000 de dolari.

„Înseamnă totul pentru mine. Tot încerc din anii ’40 să fac ceva, dar ajutorul a venit tocmai acum. Dumnezeu este bun”, adaugă veteranul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici