Ghid de supravieţuire pentru introvertiţi în perioada sărbătorilor

Dacă îţi ştergi "din greşeală" e-mail-urile cu invitaţii la petreceri sau ai prefera să petreci sărbătorile cu o singură persoană sau un grup restrâns de prieteni şi dacă te sperie gândul că vin sărbătorile de iarnă, atunci, cel mai probabil, eşti introvertit.

85 afișări
Imaginea articolului Ghid de supravieţuire pentru introvertiţi în perioada sărbătorilor

Ghid de supravieţuire pentru introvertiţi în perioada sărbătorilor (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Astfel, conform scriitoarei Mary Mitchell, care a publicat mai multe cărţi despre bunele maniere moderne, introvertiţii par că se distreze la petreceri, dar în realitate îşi ascund adevăratele sentimente.

Pe de altă parte, un psiholog şi expert în testarea personalităţii, Larry Richard, a constat că introvertiţii au tendinţa de a se ascunde pentru a obţine ceea ce doresc.

Aceştia se simt extenuaţi după o petrecere pentru că organismul lor consumă multă glucoză, fapt determinat de creier, care generează mai mulţi stimuli. Astfel, Richard recomandă ca la o petrecere să mergi la baie pentru a te odihni.

Dacă totuşi nu vrei şi nu vrei să mergi la petrecere şi ţi-e greu să o spui, ar fi mai să spui că ai alte planuri, însă pe un ton hotărât şi clar, nu plângăcioas şi cerându-ţi scuze.

Specialistul spune că introvertiţii au nevoie de timp în singurate pentru a reflecta şi pentru a salva din energie.

O altă tactictă de supravieţuire este să vorbeşti cu o singură persoană.

De asemenea, în afară de a mulţumi gazda, trebuie să te mulţumeşti pe tine şi să pleci atunci când nu mai poţi face faţă.

Pe de altă parte, acest tip de personalitate poate fi folosit în afaceri.

Susan Masucci de la Ruckus Advertising and Public Relations din Florida susţine că faptul că este introvertită i-a fost de ajutor, fiind o persoană care ştie să asculte. Ea a mai spus că nu vorbeşte peste clienţi, iar aceştia apreciază asta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici