Globul de Aur 2019: Politica, rasismul şi muzica sunt temele care domină nominalizările | LISTA COMPLETĂ

Filme despre rasism, politică şi muzică domină nominalizările la cea 76-a ediţie a galei Globurilor de Aur, care va avea loc duminică seară, la Beverly Hilton Hotel din Los Angeles, şi care deschide noul sezon al marilor premii de la Hollywood, ce va culmina cu decernarea Oscarurilor.

956 afișări
Imaginea articolului Globul de Aur 2019: Politica, rasismul şi muzica sunt temele care domină nominalizările | LISTA COMPLETĂ

Globul de Aur 2019: Politica, rasismul şi muzica sunt temele care domină nominalizările | LISTA COMPLETĂ

Comedia neagră "Vice", de Adam McKay, o abordare extrem de critică a ascensiunii la putere a fostului vicepreşedinte american Dick Cheney, conduce în topul nominalizărilor, cu şase.

Este secondată, cu câte cinci nominalizări, de remake-ul "A Star is Born", de Bradley Cooper, cu Lady Gaga, comedia istorică britanică "The Favourite" şi filmul "road trip" din 1960, a cărui acţiune are loc într-o Americă segregată, "Green Book".

Mai mulţi favoriţi ai criticii şi publicului, precum thrillerul "Widows", au fost lăsaţi pe dinafară, în timp ce lungmetrajul despre aselenizare "First Man" a primit doar două nominalizări, dar nu în categoria dedicată celui mai bun film dramă.

Adam McKay şi-a descris filmul drept "o uimitoare portretizare a puterii". "Ceea ce am încercat să facem a fost să prezentăm timpurile actuale, care pot fi cam dramatice şi cam absurde şi cam tragice în acelaşi timp", a mai explicat regizorul pentru Reuters. În afară de nominalizarea la Globul de Aur pentru cel mai bun film dramă, "Vice" a mai fost selectat în categoriile dedicate actorilor, pentru interpretările lui Christian Bale, ca Dick Cheney, Amy Adams, ca Lynne Cheney, şi Sam Rockwell, ca fostul preşedinte american George W. Bush.

Lista filmelor nominalizate anul acesta la premiile decernate de Asociaţia presei străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association) include şi două pelicule despre rasism - "If Beale Street Could Talk", de Barry Jenkins, care a regizat şi "Moonlight", premiat cu Oscar în 2017, şi "BlacKkKlansman", de Spike Lee.

Pelicula cu supereroi de culoare "Black Panther", de Ryan Coogler, a primit şi ea o nominalizare, pentru cel mai bun film dramă.

Starul filmului "Green Book" Viggo Mortensen, nominalizat alături de colegul său de distribuţie Mahershala Ali, spune despre producţia Universal Pictures că cere publicului "să gândească profund la trecutul şi prezentul societăţii".

"Crazy Rich Asians", de John Chu, primul mare film produs în ultimii 25 de ani la Hollywood cu o distribuţie exclusiv asiatică, aduce o notă de diversitate în rândul nominalizaţilor, fiind selectat în categoriile "cea mai bună comedie" şi "cea mai bună actriţă" (Constance Wu).

Muzica domină şi ea, cu "Bohemian Rhapsody", cu Rami Malek în rolul regretatului lider al trupei Queen Freddie Mercury, cu "A Star is Born", cu Lady Gaga şi Bradley Cooper, dar şi cu "Mary Poppins Returns", o continuare a clasicului Disney din 1964, cu Emily Blunt şi Lin-Manuel Miranda. Toţi aceşti actori au primit câte o nominalizare anul acesta.

În ceea ce priveşte filmul într-o limbă străină alta decât engleza, se detaşează regizorul mexican Alfonso Cuaron, cu drama semi-autobiografică în alb şi negru "Roma".

În categoriile dedicate televiziunii, în topul nominalizărilor, cu patru, conduce serialul "The Assassination of Gianni Versace".

Gala Globurilor de Aur 2018 a celebrat lupta împotriva abuzurilor sexuale la Hollywood şi nu numai, după valul de şoc provocat de "scandalul Harvey Weinstein", premiile fiind atribuite unor producţii TV şi filme ce au prezentat personaje feminine puternice. Drama "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri", de Martin McDonagh, a condus în topul premiilor dedicate cinematografiei, cu patru Globuri de Aur, în timp ce serialul HBO "Big Little Lies" a dominat categoriile dedicate televiziunii, cu patru trofee din şase nominalizări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici