Globul de Aur, decernat postum lui Heath Ledger, va fi oferit fiicei actorului

Premiul Globul de Aur decernat postum lui Heath Ledger, pentru interpretarea personajului Joker din filmul "Cavalerul Negru", va fi oferit fiicei acestuia, Matilda, în vârstă de trei ani, a declarat, luni, mama actorului australian pentru revista People.

34 afișări
Imaginea articolului Globul de Aur, decernat postum lui Heath Ledger, va fi oferit fiicei actorului

Premiul Globul de Aur decernat postum lui Heath Ledger va fi oferit fiicei actorului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Bănuiesc că, în cele din urmă, (trofeul, n.r.) va reveni Matildei", a declarat Sally Bell, mama lui Ledger, într-un interviu în exclusivitate apărut pe site-ul săptămânalului american.

Bell a mărturisit că ea şi membrii familiei sale sunt "extrem de mândri" pentru acest premiu Globul de Aur, decernat, duminică seară, fiului ei de către Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association), pentru interpretarea remarcabilă a rolului Joker din cel mai recent film al seriei "Batman", "Cavalerul Negru".

"Este o moştenire fantastică şi formidabilă pentru fiica lui. Matilda va cunoaşte multe persoane care îi vor putea vorbi despre calităţile tatălui ei şi despre respectul de care se bucura din partea industriei cinematografice", a declarat Sally Bell.

Ledger, devenit celebru pentru interpretarea cowboy-ului gay din controversata peliculă "Brokeback Mountain - O iubire secretă" (2005), ce i-a adus o nominalizare la premiile Oscar în 2006, a decedat pe 22 ianuarie 2008, în apartamentul său din New York. Autopsia a relevat faptul că decesul actorului a fost accidental, fiind provocat de o supradoză de medicamente.

Matilda este fiica lui Ledger şi a actriţei americane Michelle Williams, care a interpretat rolul soţiei lui în filmul "Brokeback Mountain - O iubire secretă".

În "Cavalerul Negru", Ledger a adus o profunzime specială rolului lui Joker, distanţându-se foarte mult de personajul excentric din benzile desenate pe care l-a interpretat iniţial Jack Nicholson, în filmul "Batman" (1989). Specialiştii din industria cinematografică se aşteaptă ca Ledger să facă parte dintre cei cinci nominalizaţi la premiul Oscar pentru rol secundar, ce vor fi anunţaţi pe 22 ianuarie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici