GLOBURILE DE AUR 2015: Cum s-au îmbrăcat vedetele - FOTO

Amal Clooney a debutat pe covorul roşu la gala Globurile de Aur 2015, strălucind într-o rochie neagră creată de casa Christian Dior, în timp ce alte vedete au preferat albul pentru a atrage toate privirile.

1870 afișări
Imaginea articolului GLOBURILE DE AUR 2015: Cum s-au îmbrăcat vedetele - FOTO

Amal Clooney (Imagine: HEPTA)

Amal Clooney, care s-a căsătorit cu cineastul american George Clooney într-o ceremonie elegantă, ce a avut loc anul trecut în Italia, a purtat la gala de decernare a Globurilor de Aur o rochie neagră, cu un văl revărsat peste umărul stâng, creaţia fiind semnată de casa Christian Dior. Amal, care l-a însoţit pe George Clooney, recompensat cu premiul Cecil B. DeMille, pentru contribuţia extraordinară adusă în domeniul cinematografiei, a purtat şi o pereche de mănuşi albe, de operă, şi o poşetă de aceeaşi culoare.

Amal Clooney, o avocată specializată în drepturile omului, a adăugat o insignă cu mesajul "Je suis Charlie" pe poşeta, în timp ce soţul său a purtat una la rever, ca un omagiu adus victimelor atacului terorist care a avut loc miercuri la Paris, la redacţia publicaţiei satirice Charlie Hebdo.

De la logodna cu cineastul american, Amal Clooney a fost lăudată de presă şi critici pentru alegerile sale vestimentare, optând pentru creaţii ale unor designeri francezi, italieni sau britanici şi devenind o prezenţă constantă în topurile celor mai bine îmbrăcate personalităţi.

Mănuşile albe, de operă, purtate duminică la Los Angeles de Amal Clooney au atras atenţia internauţilor, care au şi creat o etichetă (tag, n.r.) pe platformele de socializare, #GoldenGloves (Mănuşile de aur, n.r.).

"Amal îşi face marele debut în lumea modei acum", a spus Eric Wilson, jurnalist la publicaţia de modă InStyle. "Să porţi mănuşi pe covorul roşu, oricât de simplu ar suna, este o mişcare foarte îndrăzneaţă", a adăugat Wilson.

De altfel, albul a fost culoarea cel mai des văzută în cadrul ceremoniei care a avut loc duminică seară, pe o vreme oarecum friguroasă, la Los Angeles.

Actriţa Emily Blunt, nominalizată la categoria cea mai bună actriţă într-o comedie/musical pentru rolul din "În inima pădurii/ Into the Woods", a purtat o creaţie Michael Kors, o reinterpretare a clasicei rochii albe.

La rândul său, actriţa Kate Hudson a purtat o rochie Versace, care lăsa destul de multe la vedere, spre încântarea fanilor.

Julia Louis-Dreyfus a adoptat un stil elegant, cu o rochie cu un singur umăr, creată de Narciso Rodriguez, în timp ce Rosamund Pike, vedeta din "Fata dispărută/ Gone Girl", a împărţit criticii în două cu rochia sa Vera Wang cu decupaje deasupra şoldurilor.

Sienna Miller, care a purtat o creaţie Miu Miu, şi Keira Knightley, care este însărcinată, purtând o rochie Chanel, au ales la rândul lor culoarea albă, însă cu imprimeuri florale.

Roşul, o culoare considerată riscantă pentru că vedetele se pot confunda cu fundalul covorului de la intrarea la ceremonie, a apărut în opţiunile unor vedete precum Helen Mirren, care a purtat o creaţie Dolce & Gabbana, Lena Dunham, care a purtat o rochie de satin, cu spatele gol, semnată de Zac Posen, şi Allison Williams, care a purtat o rochie cu paiete, fără bretele, creată de Armani Prive.

Viola Davis a fost admirată pentru rochia Donna Karan, de culoare roşie, în timp ce Taylor Schilling a ales o rochie roşu închis, prinsă pe după gât, cu o fustă ce "curgea", semnată de Ralph Lauren.

Alte vedete au ales culori diferite, între acestea numărându-se Amy Adams, câştigătoare a premiului Globul de Aur pentru cea mai bună actriţă într-o comedie/musical, pentru rolul din "Big Eyes", regizat de Tim Burton. Adams a purtat o rochie albăstruie, cu un singur umăr, semnată de casa Versace.

Naomi Watts a apărut la ceremonie într-o rochie galbenă, creată de casa Gucci, şi accesorizată cu un colier în formă de şarpe, marca Bulgari.

Maggie Gyllenhaal a purtat o rochie roz, iar Anna Kendrick a vrut parcă să amintească de personajul său din filmul "În inima pădurii/ Into The Woods", Cenuşăreasa, cu o rochie roz cu broderii, semnată de Monique Lhuillier.

Vedeta din 2014 a covorului roşu de la gala Globurile de Aur, Lupita Lupita Nyong'o a atras atenţia de această dată cu rochia violet decorată cu material ce forma motive florale, semnată Giambattista Valli.

"Există această mişcare legată de texturile 3D în modă în prezent şi s-ar părea că Lupita poartă artificii. Îi stă foarte bine cu culori strălucitoare, deschise, este uimitor", a spus Eric Wilson.

Jessica Chastain a dat tonul în ceea ce priveşte nuanţele metalice, cu o rochie Versace de culoarea bronzului, în timp ce Reese Witherspoon a purat o rochie argintie semnată Calvin Klein.

Jennifer Lopez a strălucit într-o rochie argintie creată de Zuhair Murad, în timp ce Julianne Moore, care a câştigat Globul de Aur la categoria cea mai bună actriţă dintr-un film dramă, pentru rolul din "Still Alice", a purtat o creaţie Givenchy, de culoarea metalului.

Cea de-a 72-a ediţie a galei Globurile de Aur a avut loc duminică, la Los Angeles. Lungmetrajul "Boyhood" a câştigat trei trofee, inclusiv cel decernat în cadrul categoriei "cel mai bun film - dramă". Regizorul Richard Linklater şi actriţa Patricia Arquette - la categoria "cea mai bună actriţă în rol secundar" - au adus acestei pelicule celelalte două trofee.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici