Globurile de Aur influenţează nominalizările la Oscar - VIDEO

Specialiştii în cinematografie consideră că premiile Globul de Aur, care vor fi decernate duminică seară, în Los Angeles, influenţează nominalizările făcute de membrii Academiei de film americane pentru cele mai importante trofee ale industriei, Oscarurile, informează variety.com.

28 afișări
Imaginea articolului Globurile de Aur influenţează nominalizările la Oscar - VIDEO

Globurile de Aur influenţează nominalizările la Oscar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În anii trecuţi, pentru că la categoria "cel mai bun film" a Globurilor de Aur erau nominalizate zece pelicule, iar la Oscar, cinci, multe dintre alegerile pentru premiile Globul de Aur se regăseau în lista nominalizărilor la premiile Academiei de film americane.

Anul acesta, numărul nominalizărilor la categoria "cel mai bun film" a premiilor Oscar a crescut la zece, Variety apreciind că astfel alegerile Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood (care decernează Globurile de Aur, n.r.) vor coincide cu cele ale Academiei de film americane.

"Mulţi cred că nominalizările la Globurile de Aur vor coincide cu cele pentru Oscar, în ceea ce priveşte filmele-dramă, în timp ce situaţia comediilor este incertă", mai scrie Variety.

"Sunt anumite lucruri pe care membrii Academiei doresc să le vadă la un film nominalizat", spune co-preşedintele Sony Pictures Classics, Michael Barker. "Nu cred că «Marea mahmureală/ The Hangover» (o comedie nominalizată la Globurile de Aur, n.r.) are aceste elemente", a mai spus el.

Din punct de vedere istoric, puţine comedii alese în lista de nominalizări la Globurile de Aur au avut succes la nominalizările pentru Oscar. Excepţii ar fi "Juno", de Jason Reitman, sau "Fiecare se crede normal/ Little Miss Sunshine".

"Când ai doar cinci nominalizări (cum a fost în trecut la Oscar, n.r.), mai strecori maximum o comedie sau un musical", spune un jurnalist din domeniu. "Anul acesta, cu zece filme, cine ştie?", adaugă acesta.

Totuşi, un alt critic este de părere că anul trecut nu a fost "cel mai bun moment pentru a dubla numărul de nominalizări la Oscar". "Au fost câteva filme bune, dar majoritatea au fost ignorate de audienţă", a spus acesta. "Apoi a apărut «Avatar». Nu cred că este loc pentru «Avatar», «District 9» şi «Star Trek»", a mai spus el.

Pe de altă parte, criticii se aşteaptă la o concurenţă acerbă în ceea ce priveşte filmele de animaţie, apreciind că în acest domeniu au fost premiere de excepţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici